Julenkät 2018

Jag har ofta dåligt minne när det gäller enkäter och vad jag skrivit om på bloggen. Men en sak minns jag – att jag haft den här julenkäten förut. Jag knåpade ihop den för några år sedan och återanvänder den då och då. Helt i linje med Årets julklapp 🙂 Så varsågoda!

CHRISTMAS-001Bild: Clip Art

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?

Jag har en ganska lång lista på böcker jag önskar mig. Högst upp står två norska deckare. Den ena är Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk och den andra är Den siste bankboksen av Ulrik Høisæther. Den första är en favoritförfattare sen tidigare, och den andra är en bok som jag fick rekommenderad av Geir Tangen. Bägge finns bara i inbundet än så länge, annars hade jag önskat mig pocket. Dessutom så finns Maria Lang, Liane Moriarity, Kathy Reichs och Jeanette Winterson exempelvis med på listan.

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?

Jag önskar mig en TV-serie baserad på en bok: Sharp Objects (boken är av Gillian Flynn) och kanske något från The Literary Gift Company (exempelvis en ersättning för en favoritmugg med boktema som gått sönder).

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?

Alla som jag än så länge funderat på att ge böcker till läser då och då bloggen. På önskelistorna är det en salig blandning: George Martin, Kristin Hannah, Sally Britton, Marissa Meyer, Rebecca Connolly, Fjodor Dostojevski, Franz Kafka, George Orwell… Ja – ni förstår att vår boksmak är blandad 🙂

Den boken som jag ständigt tipsar om det här året är En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?

Min julläsning handlar ju mest om att läsa de böcker jag kanske får av de jag önskat mig. Julhelgen handlar för mig om spontanläsning. Innan jul ska jag försöka få Den eviga elden av Ken Follett läst, det är december månads bok i Makeutmaningen.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?

Vi har några traditioner som vi alltid försöker följa. I år tror jag att jag mest ser fram mot dagen innan julafton då allt är fokuserat på förberedelserna, och då vi alla, inklusive barnens farmor och mormor, pysslar tillsammans.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?

Knäck är min last i jultider. Men bjuds det på ischoklad så åker det också ned… Och kola.

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?

Vi har äkta gran och den inhandlas vid försäljningen utanför ICA två hus bort.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?

Umgås, läser och vilar. Kan låta som vilken helg som helst, men dagarna efter julafton brukar innebära en extra lugn stämning och jag hoppas det blir så i år också.

 

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.