Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Som vanligt otroligt skönt med helg. I går hade vi goda vänner på besök – trevligt och energigivande. Dessutom lyckades vi uppbåda lite energi för städning innan. Idag hoppas vi komma iväg på en sväng och handla lite julklappar. Förra veckan så tipsades det om julböcker på olika bloggar, så istället för att ta mig an någon av alla olästa böcker här hemma så laddade jag ner en julig feelgood från biblioteket: 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund.

Smakbiten kommer från sid 73 i e-boken:

”Lukas är Emmas goda gärning.”
”Goda gärning?”
”Har du inte berättat om dem?” frågade Magda och Emma insåg att systern måste ha missuppfattat situationen. Men innan hon hann förklara att hon inte kände Adam hörde hon Magda berätta hur hon föreslagit att Emma skulle börja med en hobby och att Emma istället valt att göra 24 goda gärningar under december. ”Du och Emma kanske kan ta en promenad med hundarna någon gång. Var det Fiffi hon hette?” fortsatte Magda utan att låta någon annan få en syl i vädret.