ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av bloggen Flukten fra virkeligheten. Andra smakbitar hittar ni här.

Första hela veckan på jobbet efter en sjukskrivning. Trött? Jo tack. Det har blivit mycket Big Bang Theory och målarböcker för vuxna på vardagkvällarna. Trots att jag haft en mycket bra bok att läsa, Gånglåt av Elin Olofsson. I fredags läste jag ut den och började på en ny bok, Snövit ska dö av Nele Neuhaus. Den har jag naturligtvis lockats av genom att läsa om den på olika bloggar. Tror aldrig jag läst en deckare som utspelar sig i Tyskland tidigare så det känns ju bra att åtgärda.

Smakbiten kommer från sid 11snövitskadö

Tobias blick snuddade vid några mäktiga kastanjeträd som stod tätt intill fängelsemuren. Dessa träd sedda från hans cellfönster hade varit hans enda kontakt med yttervärlden de senaste tio åren. Trädens förvandling under de olika årstiderna hade för honom varit den enda verkliga förbindelsen med livet där utanför, medan resten av världen hade försvunnit bakom fängelsemurarna i en diffus dimma. Och nu måste han, den dömde flickmördaren, tillbaka in i den där dimman efter avtjänat straff. Vare sig han ville eller inte.

Annonser