En massa boktips och så en tävlingsvinnare

På bloggens femårsdag så lanserade jag en tävling. Och jag säger bara – WOW – vilket gensvar. Tjugofyra deltagare!

Det har varit lite mycket att göra här hemma men nu blev det äntligen ett inlägg

Jag frågade ju två frågor – vilken bok ni såg fram mot och vilken ni önskar er som vinst. Här kommer en sammanfattning av vad ni svarade:

Maddes bokblogg ser fram mot att läsa Röta av Siri Pettersen. Av de nya böckerna som ska komma 2016 ser hon fram mot Leona – Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby. Hennes önskan är Slända i bärnsten av Diana Gabaldon.
Jag ser också fram mot Jenny Rognebys bok, och de andra två är jag lite nyfiken på. Har just läst första delen av Diana Gabaldon.

Johannas deckarhörna ser fram mot Sjuka själar av Kristina Ohlsson, och även En hemlig plats av Tana French. Om hon vinner önskar hon sig Kvinnan på tåget av Paula Hawkins.
Kvinnan på tåget har jag läst, så det skulle vara kul att se vad Johanna skulle tycka om den. Sjuka själar är jag nyfiken på. Trots att det är skräck…

Camilla ser fram mot att läsa Lunar Chronicles (Månkrönikan) av Marissa Meyer och önskar sig den första delen, Cinder.
Du har verkligen något att se fram mot – det är en av mina favoritserier!

Pirjo Saloniemi ser fram mot Lömska prinsessor av Rebecca Chance. Hon skulle gärna vinna Kvinna inför rätta.
Den sistnämnda boken har jag på önskelistan, och den första måste jag ju kolla på nu!

Elvira önskar sig Rosensällskapet av Marie Lu. Om hon vinner vill hon allra helst ha Cinderella, or the little glass slipper av Charles Perrault och Camille Rose Garcia.
Dottern har en bok av Marie Lu i hyllan, men själv har jag inte läst den. Se där – två till boktips (var ska detta sluta?).

Gertrud Stiber Larsson ser fram mot Kopparhandsken av Holly Black och Cassandra Clare som hon ska läsa med sitt barnbarn. Hon önskar sig den.
Hon har ett lyckligt lottat barnbarn – att läsa för/med barn är fantastiskt.

CissiG ser fram mot Martina Haags bok Det är något som inte stämmer och hon skulle gärna vinna den också. Hon är också ett stort fan av Jenny Rognebys bok 3 i Leona serien.
Trots att Martina Haags bok inte ”borde” passa mig så är jag rätt nyfiken på den måste jag säga!

Marie ser fram mot att läsa När kejsaren var gudomlig av Julie Otsuka. Vinner hon så önskar hon sig Mikael Bergstrands Gurun från Pomonadalen.
Jag gillar verkligen Otsukas böcker. Bergstrand står i hyllan och väntar… ja, den första då förstås.

anettejuhlins blogg fyller också fem år. Hon har precis beställt del 1 och önskar sig del 2 eller 3 i Kristina Sandbergs serie om Maj.
Jag älskar den serien! Du har något att se fram mot där.

ladywindermere83 ser fram mot Kristina Ohlssons Sjuka själar och skulle vilja ha Into Thin Air av Jon Krakauer.
Kristina Ohlsson är ju en så bra författare att jag är sugen på den där boken. Trots att det är skräck.

Mandelhjärta ser fram mot att läsa något av Lynn Austin i 2016, en författare hon är nyfiken på. Om hon vinner väljer hon Familjerna på Cavendon Hall av Barbara Bradford Taylor.
Fler boktips kom det där!

MammaMia fram emot att läsa Bära barnet hem av Cilla Naumann. Boken hon skulle vilja vinna är Känn igen 25 strandfynd. En liten faktabok för barn, av Björn Bergenholtz, som hon vill läsa med sin 5-åring.
Cilla Naumann är en författare jag vill läsa mer av!

Sara ser fram mot Fartblinda av Carolina Neurath och skulle välja Alice i Zombielandet av Gena Showalter.
Vilken fyndig titel den där andra boken hade!

Bokslukaren ser fram mot Förlorade själars stad av Cassandra Clare. Hon vill om hon vinner ha Det högsta priset, det största offret av Kami Garcia & Margaret Sthol.
Den första delen – Beautiful Creatures har jag ju faktiskt läst!

Barnboksbloggen ser fram mot Sjuka själar och Zombiefeber av Kristina Ohlson. Och hon vill helst vinna är Stephen Kings Att skriva.
Kristina Ohlsson är populär helt enkelt!

Nelly Andersson ser mest fram emot att läsa What is not yours is not yours av Helen Oyeyemi som släpps våren 2016. Den bok hon skulle vilja vinna är Is it just me? av Miranda Hart.
Det här får jag helt enkelt kolla upp!

Elin vill läsa De rotlösa av Marcus Olausson och skulle vilja vinna Tårpilens år av Lupina Ojala.
Fler intressanta böcker – härligt!

C R M Nilsson ser väldigt mycket fram emot att läsaden avslutande delen i Grishatrilogin, Ur askan av Leigh Bardugo. Om hon skulle vinna skulle hon vilja ha The Gap of Time av Jeanette Winterson.
Åh – Jeanette Winterson ska jag läsa mer av!

Sofies bokblogg ser fram emot att läsa Dumplin, som kommer ut på Lavender Lit i vår. Om hon har turen att vinna vill hon ha Jag och Earl och tjejen som dör.
Den där andra boken är jag helt klart nyfiken på.

Petra ser fram emot mest dem femte boken i Sarah J. Maas Throne of Glass serie. Den har dock varken fått titel eller omslag än. Om hon vinner vill hon ha boken The Killing Jar av Jennifer Bosworth.
Låter härligt att se fram mot femte boken i en bra serie.

Daniella A  ser mest framemot att läsa The Crown av Kiera Cass som kommer ut i maj. Ifall hon vinner så vill hon ha The Naturals av Jennifer Lynn Barnes.
Spännande nytt för mig!

Elina ser fram mot Horde, den sista delen i Razorland-triologin, men den utkomer inte förrän i September. Om hon vann så skulle hon vilja ha Vanishing Girls av Lauren Oliver.
Lauren Oliver skulle jag gärna läsa något av.

Emely ser fram mot  Yoga girl av Rachel Bråthen och skulle gärna vinna en bok om frisk och strålande hy som hon tror skulle hjälpa.
Boken där om hyn måste jag nog kolla upp!

Bokentusiasten ser fram mot The Raven King av Maggie Stiefvater och skulle gärna läsa Skärvor Av Minnen av Laurie Halse Anderson.
Stiefvater måste jag läsa mer av!

Sen det ni alla väntat på!

Dottern fick assistera i en analog utlottning även i år. Jag listade er alla i nummerordning, med dubbla lotter för fler av er blev det 1-39 och dottern fick välja ett nummer. Hon valde 21. Det motsvarade…

Barnboksbloggen

Grattis och tusen tack till alla er som deltog.

 

2 kommentarer

  1. Oj så många tips! Jag är också nyfiken på Det är något som inte stämmer av Martina Haag, trots att jag inte läst eller känt något intresse för hennes tidigare böcker. Men den här verkar liksom annorlunda. Tack för en rolig tävling, och grattis till Barnboksbloggen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.