Veckans-bokbloggsfraga-300x273I Veckans Bokbloggsfråga från BarnboksbloggenFinns din blogg med i sociala medier, så som Facebook, instagram eller twitter? Vad använder du de sociala medierna till, att göra reklam för bloggen, skaffa nya läsare eller interagera med läsarna genom diskussioner, tävlingar eller annat? 

Jo, jag har numera alltihopa, och länkar finns i vänstermarginalen!

Det är lite olika målgrupper och syfte.

På bloggens Facebooksida länkar jag inlägg från bloggen i stort sett varje dag. Det är främst mina vänner på Facebook och några andra bokbloggare som följer sidan. Det är enbart för att informera/visa dagens inlägg. Ibland länkar jag till tävlingar.

På bloggens Instagram är jag både bokbloggare och lite mer personlig, men eftersom jag har en helt öppen profil lägger jag inte ut bilder på personer så ofta. Det är recensionsexemplar, bilder från när jag myser med böcker, men också mer personliga som bilder från Sundsvall, från jobbet, på mina smycken (glanssmycken.se) och ibland utifrån något från familjen (pyssel t.ex.). Där är det privata vänner, bokbloggare, författare, förlag och ”vilt främmande” som följer.

På twitter har jag varit väldigt inaktiv sen jag fick kontot hackat. Men annars lägger jag upp antingen inlägg från bloggen eller samma som på instagram. Det är författare, bokbloggare, förlag och en bunt andra (som jag inte vet varför) som följer mig. Mest aktivt använder jag det i samband med Svenska Deckarfestivalen, och twittrar t.ex. om de böcker som Svenska Deckarakademin nominerar.

Allihopa har väl syftet att bloggen ska synas samt att jag vill växelverka med andra boktokiga (vänner, bloggare, författare, förlag osv…)

Annonser