Slutet på ett fint höstlov närmar sig och det är dags för veckans bokbloggsjerka. Så här frågar Annika: Veckans fråga lyder kort och gott: vad ska du ägna dig åt för bokliga aktiviteter under Halloween helgen?

Det är lite av en tradition för oss att de sista dagarna på höstlovet dra söderut till Uppsala, där vi en gång för länge sen bodde och har släkt och vänner kvar. Det sammanfaller ju oftast med Allhelgonahelgen. För mig är Halloween bara förknippat med 31 oktober, sen jag bodde i USA, men här i Sverige tycker jag det blir samma förvirring överallt varje år.

Nu är helgen och årets besök inte helt slut, men lite bokliga aktiviteter har det redan blivit (och ska bli?).

I torsdags när barnen och jag kom till Uppsala så gick vi genast ner på stan och styrde kosan till bokhandlarna (och nej, barnen var inte alls ovilliga!) i stan. Antikvariatet Röda Rummet, Akademibokhandeln (fd LundeQ) och The English Bookshop. Mest rekognosering blev det och önskelistorna fylldes på.

I går så åkte vi hela familjen till Stockholm och då finns det ett obligatoriskt stopp, nämligen Science Fiction bokhandeln i Gamla Stan. Ett Mecca om man är intresserad av fantasy, science fiction, skräck osv. Mer påfyllnad av önskelistorna och lite julklappsshopping (dock inga böcker utan spel!). Vid ett kort stopp på Akademibokhandeln inhandlade vi en bok av Sarah Dessen på engelska till 12-åringen (Along for the ride), vi får se hur det går att läsa den. Dessutom hoppade Gone Girl av Gillian Flynn upp i famnen på mig. Det skyller jag helt på er andra bokbloggare!

Idag står ett seriöst besök på English Bookshop på schemat, vi får väl se vad resultatet blir av det. Den är ju lite av ett himmelrike!

På tågresan hit så läste jag i Pythians Anvisningar, men den läste jag ut i går kväll. Nu blir det faktiskt Gone Girl, kan helt enkelt inte låta bli… Sen har jag ju en hel tågresa på mig i morgon att läsa den.