Hett i hyllan #297

Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den här veckan i Hett i hyllan är det en oläst bok från mars 2020 som ska presenteras. Det är den andra olästa boken, och återigen är det en överraskning från Modernista: Döden i Galliac av Peter May. Jag älskade Isle of Lewis trilogin av honom, men sen läste jag Entry Island, och blev besviken. Kanske det ändå är dags att ge honom en ny chans. Nu har jag kanske mer rimliga förväntningar. Men den här utspelar sig i Frankrike och är andra delen i en serie (där första står oläst) så det kanske dröjer innan jag kommer till just den här i läsningen.

Gaillac i sydvästra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphängd på en vingård, klädd i den ceremoniella dräkt som används inom brödraskapet l’Ordre de la Dive Bouteille och med kroppen marinerad i rött vin. För kriminalteknikern Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner som kunde lyfta en vingårds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det. 

Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks vara beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord. 

5 kommentarer

  1. Jag har ju då läst den första delen i den här serien och jag är helt ärligt tveksam till om jag kommer att fortsätta. Den kändes som en ganska blek och dålig kopia av Dan Brown…

    Gillad av 1 person

  2. Peter May har jag ju läst, men inte Entry Island ännu och absolut inte denna. Det du skriver om den gör mig inte särskilt sugen, men Entry Island står i bokhyllan så den tänker jag läsa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.