En smakebit på søndag – Drømmeløs

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger

Det är inte helt fel med sådana här tredagarshelger, då hinner man både slappa och göra en del praktiskt. Idag står det städning på schemat. Hu. Men nu är det bara en arbetsvecka kvar, sen är det semesterdags! Det har blivit en del läst, men inte fullt så mycket som jag hade hoppats på. När jag kom hem från Stockholm i veckan så började jag på en hyllvärmare och det är den jag läser nu. Drømmeløs av Jørgen Brekke. Den andra i en serie, och den har faktiskt stått i hyllan sen 2014 så man kan säga att det var hög tid att läsa den. Jag tror det finns sju böcker i serien totalt vid det här laget.

”Du synger så vakkert.”
Hun kikket forskrekket opp. Ofte var hon i sin egen verden når hon gikk tur med hunden, og synge gjorde hon nesten alltid, men hun trodde hun gjorde det så lavt att ingen kunne høre henne. I kveld sang hun ikke bare av vane. Hun øvde på Bellman. Konserten skulle være til helgen. Hun elsket tekstene til Bellman og alle de skjulte hentydningene. Allegorier, kaltes det visst.

5 kommentarer

  1. väldigt trevlig med olästa böcker i hyllan. plötsligt blir det rätt tid. har faktiskt just tagit fram en sådan. Jørgen Brekke kände jag inte till. tack för smakebiten!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.