Längtar en lördag: Hundra dagar i juli

Det finns alltid böcker att vara nyfiken på, som jag längtar efter att få läsa. Det kan vara böcker av favoritförfattare eller nya författare. Det kan vara olika genrer. Det kan vara tips jag fått, eller böcker jag hållit utkik efter. Det kan vara helt nya böcker, men också lite äldre. En del lördagar kommer jag att blogga om sådana böcker i Längtar en lördag.

Tidigare den här veckan så läste jag i sociala medier att Emelie Schepp ska släppa en ny, fristående, bok. Den åkte direkt upp på min läslista. Jag har läst alla hennes böcker i serien om Jana Berzelius. Ni som lyssnat på Emelie Schepp har säkert hört henne berätta om hur hon på egen hand skötte all marknadsföring och allt annat som behövs när man skrivit en bok. Jag var en av de som fick ett mejl från henne, och trots att jag sällan läser egenutgivna författare så var det något som fick mig att fastna så jag sa ja till att läsa Märkta för livet. Det var 2013. Så här skrev jag då: Det här är en mycket lovande och spännande debut, och dessutom den första i en serie. Jag ser fram mot att träffa Jana, Henrik och Mia i nästa bok. Sedan dess har boken kommit i nya omskrivna upplagor.

Min favorit i serien är Pappas pojke och om den skrev jag så här:
Pappas pojke är en vansinnigt spännande bladvändare. Jag kunde helt enkelt inte släppa den, och läste ut den på en dag. Pappas pojke är mycket välskriven. Det finns ingenting överflödigt i texten, men ändå så upplever jag den som fyllig. Det här är helt enkelt Emelie Schepps bästa bok hittills. Och då har jag ju gillat de tidigare böckerna.

Och nu är det alltså dags för en fristående bok. Hundra dagar i juli kommer ut 2 september så det är något att se fram mot. Så här står det på nätet om den:

En varm sommardag i juli försvinner Amanda Sundin spårlöst. Exakt ett år senare hittas hennes man, Johan, svårt skadad i sitt hem. Vem vill paret illa och varför?

Utredaren Maia Bohm får omedelbart fallet på sitt bord när hon flyttar med familjen till Motala. Tillsammans med kollegan Greg Wallin försöker hon hitta gärningsmannen. Samtidigt gör hon allt för att hjälpa sin trettonåriga son Tim som ligger på sjukhuset, i akut behov av ett nytt hjärta.

För varje dag som går, blir risken allt större att Tim inte kommer att överleva. När Maia gör den skrämmande insikten att sonens öde hänger på att hon löser fallet, låter hon inte något stå i hennes väg. Kanske inte ens sanningen.

Hundra dagar i juli är Emelie Schepps första fristående spänningsroman. En gripande, känslosam och oändligt spännande historia om kampen mellan liv och död.

En kommentar

  1. Ja Emelie Schepps bok vill jag definitivt läsa. Författaren och jag är från samma byhåla – och det är även där hemskheterna i boken sker. Sånt vill jag ju inte missa! 😛

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.