Då skriver vi nytt år och nya böcker har förstås trillat in. Eftersom jag fyller år i januari brukar det kunna bli en del nya böcker. Men även en del recensionsexemplar har dykt upp.

Första arbetsdagen efter ledigheterna så fanns det fyra böcker i postfacket när vi kom hem, som en uppmuntran. Och livet bara pågår av Ingela Wadbring från Hoi förlag var väntad då jag tackat ja på ett mejl från författaren. Läst men inte recenserad än. Gryningsjakten av Anna Kuru från Modernista var också efterfrågad. Läst och recenserad. Sen var det två överraskningar – Bödlarnas profetia av Ricky Strandberg från Modernista och Flickan under trädet av Sara Blaedel från Polaris. Den första ska visst vara spänning/skräck. Den andra spänning men tionde delen i en serie. Jag har läst sjunde delen för många år sedan.

Nästa överraskning var Löften i vintertid av Lisa Kleypas från Polaris, vilket är tredje delen i en serie. Jag har fått första delen tidigare av förlaget, men inte den andra delen. Min tanke är att jag ska läsa första delen inom kort när jag blir sugen på romance.

Så var det dags för min födelsedag och det blev en rejäl hög även i år. Your House Will Pay av Steph Cha, Keep This to Yourself av Tom Ryan, The Charm Offensive av Alison Cochrun, A Murder for the Books av Victoria Gilbert, Slukhål av Tove Alsterdal och Det ondas väsen av Louise Penny från min make. Islossning av Arne Dahl och Skavank av Isabelle Mc Allster från min mor.

Men januari var inte slut för det. Från Piratförlaget kom en efterlängtad bok: Klänning för korta kvinnor av Kristina Appelqvist. Läst, men inte recenserad.

Så kom två överraskningar: Så förrådes Anne Frank av Rosemary Sullivan från Harper Collins och Slottet Deverills döttrar av Santa Montefiore från Polaris. Den andra är andra delen i en serie där jag också har den första. Riktiga tegelstenar.

Många många spännande och intressanta böcker. Men när man nu ska hinna läsa alla…