Veckans kulturfråga v. 21: Böcker överst i bokhögen

Hakar på Veckans kulturfråga hos Enligt O: Vilka författares böcker hamnar alltid överst i bokhögen?

Jag brukar ibland säga att det finns författare som är ”auto-buy” för mig, och det innebär att jag helt enkelt kastar mig över deras nya böcker, utan att tänka så mycket. Jag köper böckerna per automatik. För en boknörd så kan den här listan bli rätt lång…

Högst upp på listan hamnar helt klart Mattias Edvardsson, hans böcker är ett måste. Jag har läst alla hans böcker för vuxna och ungdomar. Nu senast var det hans nya Lova mig tystnad.

Två andra svenska författare som hamnar på listan är Christoffer Carlsson och Elin Olofsson. De gör mig aldrig besviken. Nu har jag inte införskaffat Christoffers senaste bok än, men det ska åtgärdas innan sommaren. Det var ett tag sen Elin Olofsson gav ut någon ny bok, men jag har läst alla hennes böcker.

I vårt grannland Norge finns det tre författare som jag ständigt bevakar utgivningen av. Geir Tangens böcker är ett måste. Hans senaste, Hundedager, klickade jag hem och läste omgående. Två andra är Samuel Bjørk och Gard Sveen. Den förstnämnda har just kommit ut med boken Hitra, som kommer att komma med nästa gång jag gör en beställning på nätet.

Slutligen har vi några engelsktalande kvinnor som skriver suveräna böcker: Belinda Bauer, Sharon Bolton, Jane Harper, Louise Penny och Jennifer Clement. Sharon Bolton kommer med en ny i höst har jag sett, Louise Pennys nästa (översatta) likaså. Jennifer Clement insåg jag att jag missat en äldre bok av, så den ska införskaffas och läsas. Belinda Bauer och Jane Harper ligger jag i fas med.

4 kommentarer

  1. Jag ligger inte i fas med Jane Harper och Christoffer Carlsson har jag lite svårt för, ja inte personligen alltså.

    Gilla

  2. ”Auto-buy” var ett bra uttryck! Nya böcker av Elin Olofsson läser jag direkt! Boltons senaste ligger i min Kindle och väntar på ett bra lästillfälle.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.