En smakebit på søndag – The Paris Secret

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Så härligt det är med långhelg. Vi inledde den med en minisemester i Gävle, bara två timmar med tåg härifrån. Vädret gjorde sitt till, men även lugnet och frånvaron av måsten i en ny miljö gjorde att det kändes som en riktig semester utomlands. Idag har vi varit på hemmaplan, men tog en sväng till en sandstrand vid havet på förmiddagen. När vi har semester så läser vi en hel del, och igår läste jag ut The Stranger Diaries av Elly Griffiths, och började på The Paris Secret av Natasha Lester. Vi var och lyssnade på henne på Bokmässan i höstas, och då köpte jag också boken.

‘There are many other men who could fly Spitfires to fight off the Luftwaffe,’ Skye said. ‘But they’re busy ferrying aeroplanes from maintenance units to RAF bases, doing the work I do every day. Except I’m not allowed to ferry operational planes like Spitfires because I’m a woman.
‘I know many people think it’s shameful and disgusting that women like me wish to fly aeroplanes. But all I want is for our country to win the war. And to help make that happen, I want to fly a Spitfire from a factory to an RAF base so a male pilot can get into that same Spitfire and chase away the Luftwaffe when they fome to drop bombs on us tonight. How is that shameful and disgusting?’

8 kommentarer

  1. Skönt med en minisemester. Jag bor i Gävle och vädret har ju varit underbart. Tyvärr har jag fått hålla mig inne med en dunderförkylning men idag mår jag ok.
    Tack för smakbiten. Visst är det underligt hur känsliga folk (oftast män) är över vad kvinnor ”får/kan” göra.

    Gillad av 1 person

  2. Just denna titel hittade jag inte på biblan, däremot några andra hon har skrivit. Alltid om starka kvinnor som går sin egen väg, bra så! Har noterat namnet, tack för smakbit

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.