Svar till Ensam Eva av Maria Lang

Handling från förlagets hemsidaDär Eva sitter med sin nittioåriga mormor och löser korsord i det idylliska Skoga känner hon hur livet håller på att rinna henne ur händerna. Uppmuntrad av två tonåringar författar hon så en kontaktannons. Men när annonsmannen gjort entré går allt så bra att man nästan måste misstänka att katastrofen är nära förestående …

Boken: Svar till ensam Eva av Maria Lang kom ut 1979.

Varför jag läste den:  Jag hade kört fast i boken jag läste och behövde något tunt, pålitligt och lättläst. Det blev nästa bok i serien av Maria Lang. Jag läste den första boken i den här serien 2012. Sen dess har jag samlat på mig hela serien och läser efterhand. Svar till ensam Eva är den trettioförsta boken i serien

Vad jag tyckte om denSvar till ensam Eva är en lättläst pusseldeckare. I den här serien varierar böckerna i var de har fokus, och vilken miljö man rör sig. Puck Bure är sen länge borta, och det är Christer Wijk som är den återkommande karaktären, liksom personerna runtomkring. Svar till ensam Eva utspelar sig till min glädje, så när som på enstaka scener, i Skoga. De böcker som gör det i serien tycker jag mer om.

Själva familjen som står i centrum från början känner jag inte igen, men in kommer kända karaktärer som Christers mamma Helena, Almi Graan (Maria Langs alias) och pojken Jan. Den sistnämnda fanns med i förra boken, Camilla vid skiljevägen, också och finns i serien ungdomsdeckare Maria Lang skrev. Sen kommer såsmåningom Christer in som tur är, och allt känns tryggt.

Jag tycker karaktärsteckningarna är bra i Svar till ensam Eva och det finns flera intressanta karaktärer. Det är rätt många beskrivningar av hur personer är klädda som speglar deras karaktär, men också speglar 1979. Ungdomarna i boken är ungefär i samma ålder som jag var då vilket ger ett extra perspektiv. Nu har jag egna minnen av tidsmarkörerna som dyker upp.

Mysteriet är bra uppbyggt och jag blir faktiskt delvis överraskad. Sen innehåller det en del av det ”drömmande” inslaget som Maria Lang ibland använder sig av, och som jag inte är så förtjust i.

Nästa bok i den här serien står såklart och väntar i hyllan, och om inte tidigare så lär jag läsa den i sommar.

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag: Norstedts
Sidor: 196
Betyg på Goodreads: 2,89 baserat på 64 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 12 maj 2023

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.