Just nu – April 2023

Första lördagen i månaden hakar jag som vanligt på kulturkollutmaningen. Kika även in hos fd Kulturkollo Enligt OFiktiviteteroch dagarna går och Västmanbok.

Just nu…

… läser jag Ekarvet av Kerstin Bergman. Det är hennes tredje bok om Iris Bure, och den utspelar sig utanför Linköping. Den hade releasedatum i onsdags. Jag gillar den här serien, men det tar lite tid att läsa böckerna. Kanske jag får lästid i helgen, och då blir den utläst.

… ser jag på säsong 2 av Shadow & Bone. Den bygger på Leigh Bardugos böcker, och är en märklig blandning av två av hans serier. Men säsong 1 var bra, och så långt gillar jag säsong 2 också. Sen följer vi Jills Veranda, men det är ju bara ett avsnitt i veckan.

… lyssnar jag på olika låtar på Spotify. Eftersom vi ser Jills Veranda så lyssnar jag på låtarna därifrån, och hittills har det varit flera som jag gillat. Nu i onsdags var det Rhinestone Cowboy med Ola Salo och Jill. Förra veckan sträcksåg vi serien Daisy Jones & the Six som baseras på en bok av Taylor Jenkins Reid. Till serien har ”riktiga” låtskrivare skrivit låtarna, och både det fiktiva bandets skiva Aurora och alla låtar (tidstypiska) finns som spellistor. Några av dem har fastnat i huvudet, som t.ex. Regret Me.

…. njuter jag av att det är en helg hemma. Det har varit en sorglig och märklig vecka på flera sätt, och det är skönt att bara landa i lugnet.

…längtar jag efter att snön ska försvinna helt, och att temperaturen åtminstone ska hålla sig över nollstrecket. I veckan hade vi i Sundsvall -14 en morgon, och i Östersund där jag var -22. Fast solen värmer fint dagtid. Men oavsett – jag vill ha vår!

3 kommentarer

  1. Jag har sett på väderkartan att det är vansinnigt kallt uppe i norr. Vi får verkligen hoppas att våren kommer snart. April kan ju bli lite vadsomhelst.

    Gilla

  2. Vilka trevliga frågor och svar! Kan absolut förstå längtan efter vår. Visste inte att Jills Veranda dragit igång igen, den vill jag se. Så tack för tipset. Trevlig helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.