Tips på Påskekrim

Med en vecka kvar till påsken känns det lägligt att ge tips på några deckare att läsa i påsk. Eller som det kallas i Norge – påskekrim. Där är det ett sen länge etablerat begrepp, och ursprunget skriver Glenn på Vängåvan om här.

Här kommer fem tips på bra krim – i år håller jag mig till det svenska utbudet.

  1. Lögnaren i skafferiet av Kristina Appelqvist kom ut nu i veckan. Jag sträckläste den förra helgen och rekommenderar den varmt. Hon lyckas med genren cosy-crime och det finns humor.
  2. Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang från 1949 är hennes första bok i det som kom att bli en riktigt lång serie. Den här boken skulle jag säga är före sin tid, och banbrytande.
  3. Skred av Sara Strömberg är den andra boken i hennes serie om journalisten Vera och den utspelar sig i Jämtland. För mig var det den bästa deckaren 2022. Svenska Deckarakademin korade den till Årets svenska deckare 2022.
  4. De ensamma av Anna Kuru kom ut i februari i år. Hon är fantastisk på att bygga en stämning och använder naturen nästan som en egen karaktär. Den utspelar sig i och utanför Kiruna.
  5. Syndabarn av Ulrika Rolfsdotter är den andra delen i serien om socionomen Annie Ljung som har återvänt till byn Lockne i Ångermanland.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.