En smakebit på søndag – Lögnaren i skafferiet

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger

Den här helgen skulle jag behöva ta igen lite sömn, och förhoppningsvis piggna till, det var planen. Det går sisådär, och det här med att byta till sommartid begriper jag mig inte alls på varför vi ska göra. Nåja, idag hoppas jag vi kommer ut i friska luften i alla fall, prognosen säger klart väder.

Igår läste jag ut Felix Ever After av Kacen Callender och jag hade det angenäma nöjet att välja ny bok. Tre efterlängtade deckare låg i läshögen, och valet blev tillslut Lögnaren i skafferiet av Kristina Appelqvist. Kristina är en av mina favoritförfattare. Hennes beskrivningar av universitetslivet i tidigare böcker, och på en statlig myndighet i den här serien är otroligt träffsäkra.

”Haha, sådant sysslar Draken också med. Skillnaden är antagligen att den danska rektorn är övertygad på riktigt medan Draken är normkritisk för att samla poäng på departementet”, säger Nina.
Cattis skrattar instämmande. ”Fast Julia Nielsens anställda behöver inte fler personaldagar om könsneutrala toaletter. De skulle snarare behöva en grundkurs i statlig förvaltning där man utgår från att de inte kan ett smack. Först och främst måste de får redan på att de jobbar på en statlig myndighet. Många medarbetare på de konstnärliga högskolorna har inte en aning om det.”
Nu gapskrattar Nina. Cattis har en förmåga att på ett dråpligt vis synliggöra bristerna hos både chefer och organisationer.

11 kommentarer

  1. Dessvärre inte min genre, men tittar med stor behållning på nya säsongen av Shetland, ”ler”. När det gäller film o serier går det bra med deckare. Tack för smakbit

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.