Tisdagstrion v. 12: De fattiga & de rika

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är De fattiga & de rika

Det är ju omöjligt att inte tänka på Irwin Shaws bok som blev en känd TV-serie. Jag har åtminstone en bok av honom i hyllan, men det är en annan. Så mina exempel blir helt andra böcker.

  1. Tiggarflickan av Alice Munro. En vacker berättelse om fattiga Rose som gör en klassresa och hamnar i de rikas kretsar.
  2. Räkna hjärtslag av Katarina Widholm. Om Betty från Hudiksvall som kommer till Stockholm för att arbeta som hembiträde hos doktorsfamiljen Molander.
  3. Andra kvinnors liv av Jojo Moyes. I den här boken, som jag läste ut förra veckan, får vi möta två kvinnor. Nisha som levt ett glamoröst liv tills hennes man kastar ut henne och Sam som kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

9 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.