The Feeling of Falling in Love av Mason Deaver

Handling från GoodreadsJust days before spring break, Neil Kearney is set to fly across the country with his childhood friend (and current friend-with-benefits) Josh, to attend his brother’s wedding—until Josh tells Neil that he’s in love with him and Neil doesn’t return the sentiment.
With Josh still attending the wedding, Neil needs to find a new date to bring along. And, almost against his will, roommate Wyatt is drafted.
At first, Wyatt (correctly) thinks Neil is acting like a jerk. But when they get to LA, Wyatt sees a little more of where it’s coming from. Slowly, Neil and Wyatt begin to understand one another… and maybe, just maybe, fall in love for the first time…

Boken: The Feeling of Falling in Love av Mason Deaver kom ut 16 augusti 2022.

Varför jag läste den: Eftersom jag tyckte mycket om Mason Deavers I Wish You All the Best så önskade jag mig The Feeling of Falling in Love. Jag fick den i födelsedagspresent och började läsa samma dag.

Vad jag tyckte om den: För ett år sedan läste jag I Wish You All the Best av Mason Deaver och berördes mycket av berättelsen om Ben. Det var också den första boken jag läste av en icke-binär författare om en icke-binär huvudperson, och jag lärde mig en hel del. Så mina förväntningar på The Feeling of Falling in Love var höga. Jag kan konstatera att de var alltför höga.

The Feeling of Falling in Love är en ungdomsbok, och kategoriseras som romance och HBQTi+ litteratur. Den är lättläst, och den har sina kvaliteter. De starka partierna i berättelsen rör framförallt beskrivningarna av Neils respektive Wyatts familjer. Jag förstår Neils ledsenhet och ilska mot sin familj, och jag blir riktigt irriterad på hans släktingar. En annan positiv sak med berättelsen är att man som läsare får reflektera över fördomar och lära sig mer utifrån ungdomarnas upplevelser.

Jag gillar Wyatt som karaktär, och hade gärna sett att hans POV hade kommit fram. Nu får vi bara Neils bild, och där ligger mitt stora problem med The Feeling of Falling in Love, för jag gillar inte berättarrösten. Större delen av boken framstår han som oerhört självcentrerad och det är obegripligt hur han kan ha några vänner. Mot slutet av boken blir det mer förståeligt (om än inte ursäktat). Min slutsats är att han är en skitstövel, och han behandlar de flesta, i synnerhet Wyatt, illa. Att när man läser en romance inte gilla eller ens förstå huvudkaraktären, det drar ner intrycket av boken. Det händer väldigt mycket i den här romansen på kort tid, och det är lätt att glömma att de är sexton år. Även utvecklingen av relationen till familjen gick extremt fort.

Sen måste jag skriva något om pronomet ”they” i singularis. Jag är riktigt glad att vi i svenskan har ”hen”, som jag var så skeptisk till i början, men som jag nu tycker är en bra och användbar utveckling av språket. I engelskan använder man ”they” i singularis om exempelvis icke-binära. Det görs i den här boken, och jag är så ovan vid det att läsningen inte alls flyter. Sen är det bara i tankarna hos en av personerna det används, och det förstår jag inte.

Jag kommer att ge Mason Deaver åtminstone en chans till, och då hoppas att fokus ligger med på vänskap och familj än på romantik.

Betyg: 3

Mer info:
Förlag: PUSH
Sidor: 340
Betyg på Goodreads: 4,01 baserat på 1 860 betyg
Hur jag fick tag på den: Ny, födelsedagspresent
Utläst: 23 januari 2023

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.