Veckans kulturfråga v 4 2023: Tegelstenar

Just nu är jag på läshelg med ett gäng härliga personer jag lärt känna via bloggen. Fokus ligger på läsning, ta det lugnt och umgås med likasinnade. Inte så mycket bloggande, men det är klart det ska bli ett inlägg idag också. Jag hakar på Enligt Os Veckans kulturfråga: Vilka är dina tegelstensfavoriter?

Jag är verkligen ingen tegelstensläsare, jag har sällan tålamod för det. När jag var i tonåren så läste jag en hel del tegelstenar.

En bok som jag läste i tonåren och som jag brukar nämna på bloggen titt som tätt är Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset. Jag tyckte väldigt mycket om den när jag läste den, en läsupplevelse som jag minns.

Trots att jag som sagt var inte läser tegelstenar så ofta numera så händer det. Exempelvis i Makeutmaningen. En författare som jag läst flera bra tegelstenar av är Ken Follet. I synnerhet kan jag rekommendera Århundadetrilogin. Även Kingsbridgeserien gillar jag. Alla hans böcker av den karaktären ligger på uppemot 1000 sidor och det räknar jag till tegelstenar.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.