En smakebit på søndag – The Feeling of Falling in Love

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Efter en vecka med trist väder är det nu fantastiskt vinterväder ute. Men samtidigt gick temperaturen ner och idag ska det vara -17 enligt prognosen. Det är lite kallare än vad jag vill ha det. Men vackert!

Läsningen i januari har gått rätt bra hittills. Igår så avslutade jag en bok som jag läst inför ett boksamtal nästa helg, och jag hade möjlighet att börja på en ny bok. Eftersom jag fyllde år igår och just hade fått en härlig bokhög på nio böcker så unnade jag mig att börja på en av dem: The Feeling of Falling in Love av Mason Deaver. Jag läste min första bok av Mason Deaver förra året, och tyckte mycket om den. Hen är icke-binär och skriver också om icke-binära. I den här boken är huvudpersonen trans. Jag läser gärna hbqtia-litteratur, tycker jag lär mig mycket.

I peer over the crowd behind me, staring at the way he´s sitting over there. He looks sad, and suddenly I feel bad for calling him out. And not the kind of bad I felt when I was figuring out the trans stuff, scared of correcting people on my pronouns, making them feel uncomfortable even though they’d made me feel worse by misgendering me. I know what happened isn’t Fowlers fault. And I shouldn’t assume that he’s fucking up just because he’s cis.

9 kommentarer

  1. Så kul att få en hel bokhög i present. Ja dina närmaste vet förstås vad som passar dig! Författaren har jag inte hört talas om, inte heller har jag läst många böcker inom hbqt-genren heller. Det känns så långt ifrån min egen värld men självklart respekterar jag att vi alla är olika och unika. Tack för smakbit

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.