Perfect Rythm av Jae

Handling från GoodreadsPop star Leontyne Blake might sing about love, but she stopped believing in it a long time ago. What women want is her image, not the real her. When her father has a stroke, she flees the spotlight and returns to her tiny Missouri hometown.
In her childhood home, she meets small-town nurse Holly Drummond, who isn’t impressed by Leo’s fame at all. That isn’t the only thing that makes Holly different from other women. She’s also asexual. For her, dating is a minefield of expectations that she has decided to avoid.
Can the tentative friendship between a burned-out pop star and a woman not interested in sex develop into something more despite their diverse expectations?
A lesbian romance about seeking the perfect rhythm between two very different people—and finding happiness where they least expect it.

Boken: Perfect Rythm av Jae kom ut i september 2017.

Varför jag läste den: Jag hade hittat Perfect Rythm på Goodreads och markerat den som intressant. Maken gav mig den överraskande i julklapp. Han läste den i mellandagarna och gillade, så då prioriterade jag läsningen.

Vad jag tyckte om den: Perfect Rythm är en fin berättelse, som berättas med värme. Den är klassad som romance, och visst finns det en framväxande kärlekshistoria, men för mig handlar den här boken mycket mer om familjerelationer och att våga vara sig själv oavsett hur omgivningen beter sig. Drama men också HBQT+ och romance.

Kärleken mellan Leo och Holly börjar som en oväntad vänskap. Författaren Jae lyckas få fram just den spirande känslan, där man inser att man tycker om varandra och hur man vill tillbringa mer tid tillsammans. Jag tycker det är finstämt och realistiskt beskrivet. Motgångarna de har, som gör att de inte omedelbart hittar varandra beror dels på oro för omgivningens reaktioner, och dels på Leos familjesituation.

Det som berör mig mest är dock Leo och relationen hon har till sina föräldrar, i synnerhet pappan. Det finns så många saker där de pratat förbi varandra och när hon väl finns på plats, så uppstår nya utmaningar när pappan har svårt att kommunicera fysiskt. En del av de bitarna av berättelsen berörde mig starkt, och jag fick tårar i ögonen. Samtidigt är Perfect Rythm en berättelse som ger hopp, att man kan gå vidare.

Karaktärsteckningarna är bra i Perfect Rythm och jag tycker om karaktärerna. Teckningen av Hollys asexualitet är en av de bästa jag läst. Lärorikt på ett naturligt sätt, och beskrivet med känsla och ömsinthet. Det är inte lätt att utbilda läsarna utan att bli mästrande men Jae lyckas.

Jae, som är en tysk författare som skriver på engelska, har skrivit fler böcker om Fair Oaks, och det kan hända att jag läser fler. Det var roligt att upptäcka en ny författare via Goodreads.

Betyg: 5-

Mer info:
Förlag: Ylva Publishing
Sidor: 298
Betyg på Goodreads: 4,27 baserat på 2 406 betyg
Hur jag fick tag på den: Julklapp 2022
Utläst: 3 januari 2023

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.