Adult Assembly Required av Abbi Waxman

Handling från GoodreadsWhen Laura Costello arrives in downtown Los Angeles, her life has somewhat fallen apart.
Her apartment building has caught fire, her engagement to her high school sweetheart has been broken off, and she’s just been caught in a rare LA downpour and has no dry clothes.
But when she seeks shelter in Nina Hill’s local neighbourhood bookshop, she finds herself introduced to the people who will become her new family. And as Laura becomes friends with Nina, Polly and Impossibly Handsome Bob, things start to look up.
Proving that – even as adults – we all sometimes need a little help assembling and re-assembling our lives… 

Boken: Adult Assembly Required av Abbi Waxman kom ut i maj 2022.

Varför jag läste den: Jag tyckte väldigt mycket om The Bookish Life of Nina Hill och när jag såg att det kom en uppföljare blev jag nyfiken. Jag önskade mig den och fick den i julklapp.

Vad jag tyckte om den: Adult Assembly Required är en charmig feelgood. Det är framförallt karaktärsteckningarna som är styrkan med Adult Assembly Required. Abbi Waxman är skicklig på att låta karaktärerna växa och blir verkliga genom att låta dem växelverka. Som läsare lär man känna karaktärerna utan att skrivas på näsan om vad de tycker och känner och deras bakgrundhistoria. Den växer gradvis fram, på ett naturligt sätt. Det är en härlig uppsättning människor, och de är den typen av personer jag gärna skulle ha i min närhet. Att de är lite nördiga på olika sätt är mer en fördel än nackdel.

Jag gillar att man i Adult Assembly Required får återstifta bekantskapen med Nina Hill från The Bookish Life of Nina Hill. I den boken var böckerna i centrum, här blir de en mindre central del, även om litteraturen skymtar fram ibland. Fokus för Adult Assembly Required är psykisk ohälsa, och att acceptera personer som de är, utan att lägga på sina egna förväntningar om hur folk ”borde” vara. Det gillar jag, och jag tycker att Abbi Waxman beskriver det på ett ömsint och fint sätt.

Vänskap står i fokus, mer än romantik. På Goodreads har flera klassat den som romance men det här är feelgood. Riktigt bra feelgood. Jag skulle gärna läsa mer om de här människorna, men kanske jag ska ge mig på någon annan bok av Abbi Waxman tillsvidare?

Betyg: 4+

Mer info:
Förlag: Headline
Sidor: 374
Betyg på Goodreads: 3,71 baserat på 6 916 betyg
Hur jag fick tag på den: Julklapp 2022
Utläst: 31 december 2022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.