En smakebit på søndag – Katten som räddade böcker

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Juldagen – en av årets allra bästa dagar tycker jag. Min mamma och jag har varit i julottan, och nu ska dagen bara ägnas åt att ta det lugnt tillsammans med familjen. Ute är det vackert, men -15 och blåst. Juldagen brukar innebära att vi alla läser en del. Jag började nu på morgonen på en bok jag fick av sonen igår, en bok som jag inte kände till innan: Katten som räddade böcker av Sosuke Natsukawa.

”Världen är full av så kallade läsare”, fortsatte mannen. ”Men en man i min ställning måste läsa många fler böcker än den genomsnittliga läsaren. Någon som läst tjugotusen böcker är betydligt mer värdefull än någon som bara har läst tiotusen. Så varför skulle jag då läsa om samma bok när det fortfarande finns en mängd böcker som behöver läsas? Uteslutet! Fullständigt slöseri med tid.”
Något glimrade till i mannens vassa blick. Det var ett självförtroende som var så starkt att det gränsade till vansinne.
Rintaro blev mållös och stod och bara stirrade.

9 kommentarer

 1. Oj, det var lite hårda ord mot den som ”bara” har läst tiotusen böcker 😲 I övrigt så håller jag helt med om resonemanget om att läsa om böcker.

  Gillad av 1 person

 2. Haha, det var ett digert bokregister! Jag läser heller inte om böcker, med det finns faktiskt några jag läste i ungdomen som lockar bara för att ta reda på om jag fortfarande tycker att det är fantastiska. Japaner verkar älska katter, har sett flera boktitlar liknande denna. God fortsättning, tack för smakbit

  Gilla

 3. Den verkar trevlig, händer att jag läser om, inte ofta men ibland, vissa böcker berikande att läsa om. Tack för smakbiten och ha en skön fortsättning på julen!

  Gilla

 4. Tack för smakbiten. Det var en ny bok för mig. Helt meningslöst är det väl inte direkt att läsa om böcker… men det finns alltför många nya olästa böcker som oftast lockar mer. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.