En farlig talang av Camilla Sten

Handling från förlagets hemsidaKriminalpsykologen Rebecca Lekman har flyttat hem till Djursholm för att ta hand om sin sjuka mor. I USA har hon lämnat en strålande karriär och hustrun Maria bakom sig. En augustinatt väcks hon av ett telefonsamtal från en brottsplats. Hennes gamla kollega Leo berättar att Rebeccas flickvän från gymnasiet, Louise von Ascheberg, har blivit mördad, brutalt knivhuggen i sitt hem.
Tillbaka i överklassområdet som hon flytt under hela sitt liv, och utestängd från utredningen, börjar Rebecca undersöka mordet på egen hand. Den rebelliska tonåringen Louise hade vuxit upp till en sval hemmafru i en lyxig villa. Vem dödade Louise, och varför? Och varför försökte Louise ta kontakt med Rebecca bara några veckor före mordet – trots att hon svurit att hon aldrig ville se Rebecca igen?
Ju närmare Rebecca kommer människorna runt Louise, desto mer brännande blir det för henne själv. Till slut måste hon fråga sig vilka risker hon är beredd att ta för att hitta mördaren
.

Boken: En farlig talang av Camilla Sten kom ut 18 november 2022.

Varför jag läste den: Jag ville läsa mer av Camilla Sten och blev nyfiken på En farlig talang. Förlaget skickade ett recensionsexemplar.

Vad jag tyckte om denEn farlig talang är en lättläst spänningsroman med driv. Mysteriet om vad som har hänt Louise är bra uppbyggt. Två tidslinjer är inget ovanligt i dagens spänningsromaner men jag tycker Camilla Sten använder greppet på ett sätt som ger mysteriet tempo. Som läsare får man reda på lagom mycket, och de olika tidslinjerna ger olika perspektiv på vad som hänt och varför..

Karaktärsteckningarna i En farlig talang är bra. Jag gillar att läsa om huvudpersonen Rebecca, även om jag inte i alla stycken gillar henne. Framförallt så är det hennes bristande omdöme i vissa situationer som stör mig, men utan det skulle historien vara annorlunda. Det är förståeligt att hon inte kan sätta en gräns, när det handlar om Louise. Jag hoppas nästa del i serien har en historia där Rebecca inte är lika personligen inblandad. Karaktärsteckningarna av personerna som Louise mött kort tid innan sin död är bra och intressanta. De känns typiska för tidsåldern.

Även om miljön i Stockholm som den utspelar sig i inte intresserar mig så mycket, så lyckas Camilla Sten fånga mitt intresse genom att låta läsaren se vad som rör sig under den polerade ytan. Jag gillar också kopplingen till USA, och hur Rebecca slits mellan de olika miljöerna.

En farlig talang är en bra början på en serie, och jag läser gärna nästa del också.

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag: Norstedts
Sidor: 366
Betyg på Goodreads: 3,29 baserat på 7 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar
Utläst: 30 november 2022

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.