Fem en fredag v. 49: Retro

Även den här veckan hänger jag på elisamatildas fem en fredag. Här kommer hennes frågor och mina svar. När jag läste rubriken tänkte jag först på att handla second hand men det var andra frågor!

 1. Vilken var den senaste fysiska bok du köpte?
  I Oslo i onsdags köpte jag Hva hun klager over når hon klager over husarbeidet av Heidi Linde. Jag har läst och gillat annat av den författaren.
 2. Vilken CD lyssnade du senast på?
  Lite oklart, men förmodligen var det någon av makens skivor som gick på vår stereo. ”Hans” musik finns inte på vanliga streamingtjänster, och han köper fortfarande CD. Fram tills förra året när vi köpte ny bil så lyssnade vi på CD på bilresor, det var enda alternativet i den gamla bilen.
 3. När tittade du senast på DVD?
  I mitten av november tittade vi på The Northman på Bluray. Det var inte min typ av film kan man lugnt säga. Vi ser fortfarande på DVD och har många.
 4. Hur längesen var det du pratade via fast telefoni?
  Antagligen någon gång när svärmor ringde, när hon inte nått oss på mobilen. Vi har kvar den fasta telefonen, men den används mest som koppling till porttelefonen (vi vill inte ha kopplat till mobilen).
 5. När använde du senast kontanter?
  Minns inte, men antagligen när jag var på Erikshjälpen och handlade något. De tar fortfarande kontanter och jag har kontanter kvar sen långt tillbaka.

12 kommentarer

 1. jag läser både på danska och norska. det verkar som en bra bok du köpt. jag har en del favoritfilmer på DVD och dem vill jag gärna kunna se. kontanter ska en tydligen ha en liten reserv hemma, om jag förstsått saken rätt

  Gillad av 1 person

 2. Inte är det ofta man har användning för kontanter, men det händer dock. För inte så länge sedan la Coops betalterminal av och jag blev ombedd att gå ut i bankomaten och hämta ut pengar för att betala det jag köpt. Så helt man man inte förlita sig på att de digitala systemen fungerar.
  Trevlig helg!

  Gilla

 3. Kontanter vill jag inte vara utan, ibland går det inte att betala med kort, Men jag har inget stort belopp, bara för några småköp.
  Kul att du läser på norska, Jag har nog en hyllmeter med norsk litteratur.
  Ha det gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.