You & I, Rewritten av Chip Pons

Handling från GoodreadsNot to jinx it or anything, but the stars seem to finally be aligning for Will Cowen. After accepting a dream promotion at one of New York City’s most renowned publishing houses and moving in with his oldest friend, he’s ready to dive headfirst into this new chapter and take the literary world by storm – that is, until he crosses paths with Graham Austin.
No matter how hard he tries, he can’t help but put the wrong foot forward in front of the all-business and inconveniently gorgeous heir to the publishing empire.
So, when a heartbreakingly beautiful manuscript lands on his desk, Will seizes the opportunity for a win. Could this prized new author be his big break or, his downfall?
Will’s confidence and hope for his professional future is obliterated when the author ghosts him at an important publishing event. Fueled by insecurity and an open bar, he finds himself in need of comfort, which comes from the least likely person, the normally cold and distant Graham. This small glimpse behind Graham’s icy exterior is the spark that sweeps these two up in an epic and unforeseen romance.
As his author’s manuscript begins to take shape, the words that initially brought them together become more and more tangled, making it painfully obvious to Will that despite your best efforts, there is truly no hiding from the past.
But can it be rewritten? 

Boken: You & I, Rewritten av Chip Pons kom ut i februari 2021.

Varför jag läste den: När jag läste om You & I, Rewritten blev jag så nyfiken att den fick komma med i en beställning tidigare under hösten. Jag ville inte vänta för länge med att läsa den.

Vad jag tyckte om den: You & I, Rewritten är amerikansk contemporary M/M romance. Jag hade sett fram mycket mot att läsa You & I, Rewritten, och hade höga förväntningar. Att ha felaktiga förväntningar kan vara till nackdel för intrycket, om man förväntar sig något annat än vad det är. Jag tror jag hade tyckt mer om You & I, Rewritten med andra förväntningar. Efter att ha läst om boken hade jag fått intrycket att det skulle vara rätt mycket fokus på psykisk ohälsa och komplexa anledningar som skulle göra det till ”djupare” form av romance, där man får en koppling till HBTIA+. You & I, Rewritten har sådana komponenter men det är mer i förbigående.

Större delen av historien handlar om att Will börjar på det bokförlag där hans vän Klair jobbar. Ägarens son, Graham, är chef för avdelningen där de jobbar, och Will känner sig omedelbart attraherad till Graham. De blir också ett par. Något som är bra är att bokförlaget genomgående beskrivs som en bra arbetsplats, med bra chefer. Jag gillar beskrivningarna av Wills och Klairs vänskap, de finns verkligen där för varandra. Attraktionen mellan Will och Graham tycker jag också är fint beskriven, framförallt hur de (väldigt snabbt) ställer upp för varandra. Vill man ha en gullig romance så kanske You & I, Rewritten fungerar. Det är några explicita sexscener så gillar man inte det ska man undvika You & I, Rewritten. Jag har inget emot det, men det blir för mycket av det jämfört med andra komponenter i berättelsen.

Vad som inte fungerar för mig är flera saker. Hela historien berättas ur Wills POV. Jag har svårt för honom som karaktär, han är så hattig fram och tillbaka och oerhört omogen för sin ålder. Och varför kursiverat så fort han tänker något som säger emot det han just tänkt? Det är som att han framställs som helt hysterisk. Det gör det obegripligt vad Graham och för den delen också Klair ser i honom. Man får berättat att de tycker om honom, men man begriper inte varför. Större delen av historien handlar om attraktionen mellan honom och Graham, medan manuskriptet, deras familjebakgrunder osv är mer som bihistorier, och rushas igenom på slutet. Det är som att författaren kommit på att just ja, det måste finnas något knepigt också och då tar vi till storsläggan. Jag har svårt att då bli berörd, det är för sent. Berättelsen hade vunnit på att de delarna fått ta mer plats, gärna på bekostnad av sexscener. Ett plus är att You & I, Rewritten utspelar sig på ett bokförlag, men även det får vi uppleva för lite. Sen stör jag mig på att Graham och Will kan ha ett förhållande som går ut över jobbet, och allt löses genom att HR ser till att de skriver på några papper.

Nej, You & I, Rewritten var inte en romance för mig. Vad jag förstår så bygger historien på författarens egna erfarenheter, och det är synd att inte de får mer plats. En redaktör hade kunnat göra ett jobb här. Behållningen var att se att Will hamnar i ett sällskap av vänner och kollegor som är bra för varandra och ställer upp. Ett lyckligt slut och viss gullighetsfaktor räddar den från ett ännu lägre betyg.

Betyg: 3

Mer info:
Förlag: Okänt
Sidor: 287
Betyg på Goodreads: 3,78 baserat på 857 betyg
Hur jag fick tag på den: Ny
Utläst: 26 november 2022

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.