Handling från Goodreads
Two daring daughters…
Lady Elizabeth and Lady Charlotte are the daughters of the Duke and Duchess of Bedwin. Raised by an unconventional mother and an indulgent if overprotective father, they both strain against the rigid morality of the era. The fashionable image of a meek, weak young lady, prone to swooning at the least provocation, is one that makes them seethe with frustration.
Their handsome childhood friend…
Cassius Cadogan, Viscount Oakley, is the only child of the Earl and Countess of St. Clair. Beloved and indulged, he is popular, gloriously handsome and a talented artist. Returning from two years of study in France, his friendship with both sisters becomes strained as jealousy raises its head. A situation not helped by the two mysterious Frenchmen who have accompanied him home.
And a simmering sibling rivalry…
Passion, art, and secrets prove to be a combustible combination, and someone will undoubtedly get burned.

Boken: Dare to be Wicked av Emma V Leech kom ut i februari 2021.

Varför jag läste den: Jag körde fast i boken jag höll på med, och behövde något som var lättläst och kunde återskapa läslust. Då vände jag mig förstås till Emma V Leech. Eftersom jag läst klart serien Girls Who Dare, så valde jag serien Daring Daughters. Dare to be Wicked är första delen.

Vad jag tyckte om den: Jag har tidigare läst och gillat alla tolv böckerna i Emma V Leechs serie Girls Who Dare och även om detta är en annan serie så kommer det inte som någon större överraskning att jag gillade Dare to be Wicked. Det har gått ett antal år sedan serien Girls Who Dare, och paren som förekommer i den serien har fått barn. Den här serien, Daring Daughters, fokuserar på döttrarna i nästa generation. Den utspelar sig under den viktorianska eran, så det är inte strikt Regency Romance, men har ändå en del likheter. Jag gillar att karaktärerna reflekterar över hur samhället utvecklats från det att föräldrarna var unga, och hur en del saker blivit mer strikta.

För att jag ska gilla en romance behövs starka karaktärer som har egen vilja och ambitioner (både män och kvinnor), respekt för varandra och förstås kemi mellan parterna. De ”hinder” som ska förekomma i en romance ska också kännas någorlunda troliga, i alla fall så att man kan förstå dem. Alla de kriterierna uppfylls i Dare to be Wicked. Jag var lite skeptisk till att det skulle vara konkurrens mellan systrarna som en komponent, men jag tyckte det beskrevs och löste sig på ett bra sätt. Jag tror på kemin mellan Lottie och Cassius, men de är inte mitt favoritpar.

När jag valde att läsa Dare to be Wicked så ville jag läsa något mysigt och återfå en förlorad läslust. Det var helt rätt, jag sträckläste den. Jag kommer definitivt att fortsätta att läsa den här serien.

Betyg: 4

Mer info:
Förlag: Okänt
Sidor: 286
Betyg på Goodreads: 4,24 baserat på 582 betyg
Hur jag fick tag på den: Hade den på Kindle sen tidigare.
Utläst: 19 november 2022