Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är Runt Medelhavet (böcker eller författare från länder med medelhavskust)

Ja, det innebär väl nu att jag kommer att längta alldeles väldigt efter en semester vid Medelhavet. Det var länge sedan. I vanlig ordning tar jag tre böcker som jag läst.

  1. The Island of Missing Trees av Elif Shafak. Den här turkiska författaren är en av mina favoritförfattare, så jag rekommenderar hennes böcker. Just den här boken handlar om Cypern, och var fascinerande i sin uppbyggnad, och lärorik om Cyperns historia.
  2. Hotel Portofino av J.P. O’Connell. En brittisk familj öppnar ett hotell på italienska Rivieran på 1920-talet. Jag var i ärlighetens namn lite besviken på boken, men TV-serien var bättre. Framförallt var vyerna och landskapet helt fantastiska. Dock har jag läst någonstans att den spelades in i Kroatien. Väldigt vackert!
  3. Det gångna är inte en dröm av Theodor Kallifatides. Jag kan inte ha en lista om Medelhavet utan Grekland. Eller utan att ha med en bok av Kallifatides. Just den här är självbiografisk och innehåller mycket om Grekland under 40-. 50- och 60-talet.