Ja, det är väl lika bra att från början säga att ni kommer att bli chockade över mängden böcker i det här inlägget. I stort kan det förklaras med bristande impulskontroll. Och en Bokmässa. Men jag tänker att det finns värre saker att vara beroende av än böcker 😉

Först ut är ett recensionsexemplar som kom som en överraskning från Southside Stories: Sprucket ansikte av Lotta Malmhester. Det är en thriller och den låter intressant.

Både maken och jag hade en lista på böcker som vi gärna ville inhandla men som vi inte hittat i de bokhandlar vi tittat i. Så det blev en beställning. Den delades upp i fyra försändelser, och två av dem var det oerhört mycket strul kring. Men den första som kom som var min beställning var You & I, Rewritten av Chip Pons. Den hade jag läst om på Instagram och satt upp högt på min önskelista. Det är MM romance.

Samma dag så fick jag också ett efterlängtat recensionsexemplar från Norstedts: Blindspår av Jonas Moström. Den är läst, recension kommer.

Därefter kom två överraskningar från Modernista med posten: Ond tro av Anna Bailey och Mirakelkammaren av Angie Kim. Jag hade inte noterat dem i böcker som skulle komma, men de låter läsvärda.

Sen trillade böckerna som jag hade beställt in. The Dark av Sharon Bolton var den bok som orsakade beställningen, Sharon Bolton är en favoritförfattare i deckargenren. Carrie Soto is Back av Taylor Jenkins Reid var också efterlängtad, och den har jag redan läst. Ytterligare en bok slank med: Felix Ever After av Kacen Callender. Den handlar om en tonåring som är trans.

Så kom ett efterlängtat recensionsexemplar: I hökens näste av Hans Carstensen. Jag gillade verkligen den första boken i den här serien, så jag ser fram mot att läsa den här som är del två.

Äntligen var det då dags för Bokmässan. I början så tänkte jag begränsa mig, men så var det så många intressanta författare och samtal att jag köpte på mig en rejäl hög. På första bilden ser ni de som jag också fick signerade. I mina inlägg om bokmässan går det att läsa mer om författarnas presentationer.

  • Rovhjärta av Ulrika Rolfsdotter. Utspelar sig i Ådalen, och den hade jag med på en resa förra veckan så den är utläst.
  • Naturliga beteenden av Golnaz Hashemzadeh Bonde. En av de böcker jag sett ut i förväg att jag skulle köpa.
  • The Paris Secret av Natasha Lester. Historisk fiktion som jag faktiskt var sugen på.
  • Berätta tre saker av Callum Bloodworth. YA och en författare jag sett en del om innan på Instagram.
  • Kriget mot kroppen av Stina Wollter och Erik Hemmingsson. Inte min vanliga genre men den är redan utläst.
  • Inte utan min syster av Åsa Hellberg. Ytterligare en bok jag spanat in innan.
  • I dina händer av Malin Persson Giolito. Stod högst på min önskelista.
  • Swedish Noir Cocktails av Kerstin Bergman och Hans-Olov Öberg. Verkligen inte min genre, men det gick inte att motstå. Kopplingen mellan drinkarna och olika deckarförfattare är skickligt gjord, och så är Kerstin Bergman en av författarna!
  • Ett dubbelt liv av Margaretha Fahlgren är en biografi om Dagmar Lange, och de som läser bloggen vet att det är en författare som intresserar mig.

Dessutom köpte vi några pocketböcker. För min del blev det två som jag länge haft på läslistan: Stöld av Ann-Helén Laestadius och Lisa och Lilly av Mian Lodalen.

Vi hade guldkort och i påsen vi fick så låg Oceankänslan av Isabella Löwin. När jag köpte en bok så följde Recept som förändrar världen med som giveaway.

Sista dagen i månaden dök det upp en till överraskning från Modernista. Iskall sol av Lilja Sigurðardóttir. En isländsk deckare låter spännande.

På mejl har jag fått följande böcker i PDF-format från Modernista: Iskall sol av Lilja Sigurðardóttir, Hus av glas av Louise Penny och Dödsdansen av Maria Grund.

Ja, det finns en hel del att läsa. Och förstås alldeles för lite tid. Jag vågar inte ens räkna ut hur mycket tid jag skulle behöva 😉