Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då har vi kommit till oktober 2020. Den första boken som dyker upp i Hett i hyllan från den månaden är …. en Maria Lang bok! Jag åkte till Erikshjälpen för att leta presenter och kom hem med Fyra fönster mot gården. Som jag brukar säga när det dyker upp en sådan – den kommer att bli läst. Men när det är dags för den boken, då jag läser dem kronologiskt. Det här är bok 35 i serien, och nästa bok jag ska läsa är bok 29. Så det dröjer ett tag.

På gården till ett bostadskvarter i Skoga skymmer byggnadsställningar i tur och ordning sikten från tre fönster från vilka man ser in genom ett fjärde, där någonting märkligt pågår. En av dem som riktar blicken mot fönstret är författaren Almi Graan, som alltid är vaken på nätterna. Något som gör henne till ett unikt vittne, men av vad?