En smakebit på søndag – Kriget mot kroppen

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Just nu sitter vi på tåget hem från Göteborg. Start vid 9 i morse, och om allt går som det ska så ska vi vara framme vid 18-tiden. Vi har varit på Bokmässan och huvudet är fyllt av intryck. Något inlägg på bloggen blir det nog men jag har inte samlat mig riktigt. Extra trevligt var det att träffa andra bokbloggare där!

På tåget slalomläser jag. Dels är det Blindspår av Jonas Moström, hans senaste deckare. Dels är det Kriget mot kroppen av Stina Wollter och Erik Hemmingsson (mer info om boken i länken i titeln). Vi var och lyssnade på dem på Bokmässan och det var så intressant att jag inte kunde låta bli att köpa boken och få den signerad. Den väcker många tankar och funderingar hos mig. Smakbiten kommer från sid. 20.

Viktmobbingen förr var kanske mer öppen och brutal, men den är mer utbredd idag: hälften av alla 15-åriga flickor tycker numera att den egna kroppen är för tjock. Hälften. Normer och verklighet glider bara längre och längre från varandra. Kommer det att finnas några kroppar överhuvudtaget som håller måttet i framtiden, som duger precis som de är? Jag undrar.

7 kommentarer

  1. Jag har Wollters nya på min att-läsa-lista. Twiggy ville alla likna när jag var tonåring, nu finns för all del pluzsize osv. men ändå är idealet nästan detsamma. Så länge modevärlden envisas med att bara visa trådtunna modeller utan former på catwalken har vi inte kommit någon vart med ungdomars ideal. Tack för smakbit. Så kul att träffa bekanta bokbloggare!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.