Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Just nu sitter vi på tåget hem från Göteborg. Start vid 9 i morse, och om allt går som det ska så ska vi vara framme vid 18-tiden. Vi har varit på Bokmässan och huvudet är fyllt av intryck. Något inlägg på bloggen blir det nog men jag har inte samlat mig riktigt. Extra trevligt var det att träffa andra bokbloggare där!

På tåget slalomläser jag. Dels är det Blindspår av Jonas Moström, hans senaste deckare. Dels är det Kriget mot kroppen av Stina Wollter och Erik Hemmingsson (mer info om boken i länken i titeln). Vi var och lyssnade på dem på Bokmässan och det var så intressant att jag inte kunde låta bli att köpa boken och få den signerad. Den väcker många tankar och funderingar hos mig. Smakbiten kommer från sid. 20.

Viktmobbingen förr var kanske mer öppen och brutal, men den är mer utbredd idag: hälften av alla 15-åriga flickor tycker numera att den egna kroppen är för tjock. Hälften. Normer och verklighet glider bara längre och längre från varandra. Kommer det att finnas några kroppar överhuvudtaget som håller måttet i framtiden, som duger precis som de är? Jag undrar.