Veckans kulturfråga finns hos Enligt O: Vilka författare skulle du vilja köpa en signerad bok av? Vilka författare vill du lyssna till?

Länge sedan jag deltog i Veckans kulturfråga, men idag passar det bra. Jag sitter på tåget mot Göteborg för mitt livs första Bokmässa. Jag har just gått igenom programmet och markerat …. en massa. Det kommer att kräva en rejäl sållning för annars kommer jag att krokna efter en förmiddag typ 😉

Det finns olika kategorier – seminarier jag vill gå på, författarprat att lyssna på och så signeringar. Och sist men inte minst författare och bokbloggare jag vill prata med :-).

Jag har tre böcker med mig för att få signerade – det är Ormens år av Ulrika Ewerman, Elden ska falna av Linda Ståhl och Skred av Sara Strömberg. Tre mycket bra böcker! Dessutom är jag sugen på att se om jag kan få något signerat av Golnaz Hashemzadeh Bonde, Malin Persson Giolito, Stina Wollter, Lucy Diamond. Men köerna för signering kan ju också vara långa, så jag behöver prioritera.

Det finns otroligt många jag vill lyssna på i olika sammanhang. Mest fokus kanske får ligga på de jag inte hört prata tidigare (en del på Crimetime har varit i Sundsvall på Deckarfestivalen t.ex.). Några namn är Jennifer Clement, Stina Wollter, Johannes Anyuru, Eija Hetekivi Olsson och Torbjörn Flykt. Men det kan bli helt andra också! Även klimattemat lockar i år.

Det här ska bli spännande!