Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är Böcker jag ser fram emot att läsa

Åh – den här listan kan bli hur lång som helst! Jag får helt enkelt begränsa den på något sätt. Det får bli svenska författare den här gången, författare jag läst något av tidigare och som kommer med böcker nu i närtid.

  1. Ormens år av Ulrika Ewerman. Jag tyckte mycket om hennes debut Monica Magnus 1966. Den här ligger och väntar, och jag tror jag kommer att läsa den mycket snart. Recensionsdatum är 6 september.
  2. Svartfågel av Frida Skybäck. Jag gillar hennes feelgood och hennes spänningsdebut De rotlösa. Det här är första delen i en serie, och det ska bli spännande att läsa.
  3. I hökens näste av Hans Carstenson. Jag läste Under hökens vingar tidigare i år och det var en sträckläsningsbok som jag verkligen gillade. Så hur blir det med uppföljaren?