Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

I torsdags började jobba efter semestern, och det är verkligen perfekt att börja med en ”kortvecka”, det har jag gjort när jag haft möjlighet till det under många år. Det känns fortfarande ganska somrigt, men det är lite kyligare i luften nu på morgnarna. Igår var vi och tittade på Prideparaden här i stan, vi får se vad den här dagen bjuder på. Förhoppningsvis lite läsning i alla fall. Jag har läst rätt mycket den senaste tiden, och i går började jag på ett recensionsexemplar som kom nyligen: Blodland av Kim Faber och Janni Pedersen, tredje delen i en serie.

”Skulle det smaka gott med en ´stänkare’?. Som han säger, mannen på balkongen?
”Mannen på balkongen?” Juncker ser förbryllad ut.
”Just det. Becks granne, du vet. I TV-serien.”
”Vems granne?”
”Martin Becks. Men herregud Juncker…” Markman skakar uppgivet på huvudet. ”Du vet väl vem Martin Beck är? Sjöwall och Wahlöös polisdeckare. Har du inte läst dem?
Roman om ett brott.”
”Kanske ett par av dem. För länge sedan. Jag minns inte så mycket av dem. Jag brukar inte läsa deckare.”
”Nej, det vet jag. Det brukar inte vara några hål i din litterära obildning. Men Sjöwall och Wahlöö… Deras bokserie är en lysande skildring av mitt arma fosterland, som det såg ut när jag var ung och vacker.”