Där du en gång gick av Marcus Jarl

Handling från förlagets hemsidaHur mycket känslor ryms egentligen mellan fyra väggar, vad döljs i våra inre slutna rum och vad händer när de öppnas?
Bella Friberg är lika trött på sitt liv hemma i Linköping, som på sig själv. När hon får ett efterlängtat jobberbjudande i Stockholm kan hon inte tacka nej, trots att hon egentligen inte har modet. Inte med tanke på vad som hände förra gången. När Bella äntligen hittar sin drömlägenhet, finner hon också sin drömkille, den förra ägaren Niklas. Men det som först känns lätt och rätt blir snart allt mer komplicerat. Vill han ha henne eller vill han bara ha sitt gamla liv tillbaka?
När Bella får reda på sanningen om varför Niklas behövde sälja lägenheten tvingas hon brottas med hans förflutna samtidigt som hon inser att hon för första gången måste börja acceptera sitt eget.

BokenDär du en gång gick av Marcus Jarl har recensionsdag idag, 18 juli 2022.

Varför jag läste den: Jag har läst en bok tidigare av Marcus Jarl och var nyfiken på Där du en gång gick. När jag fick ett exemplar av boken från förlaget prioriterade jag den i läshögen.

Vad jag tyckte om denDär du en gång gick är en välskriven och berörande berättelse som jag sträckläste. Det är en autentisk beskrivning av känslor och förhållanden, ja av livet som det är. Jag tyckte väldigt mycket om den – jag både småskrattade och fick tårar i ögonen under läsningen. Precis en sådan resa som en bra bok ska ge.

Språket flyter bra i Där du en gång gick, och jag gillar slagfärdigheten och humorn som är synlig i synnerhet i början av berättelsen. Några av Bellas betraktelser är oslagbara. Karaktärsbeskrivningarna är mycket bra, och jag är glad över att vi får både Bellas och Niklas POVs, det stärker berättelsen. Jag är imponerad av Marcus Jarls förmåga att få fram både den manliga och den kvinnliga rösten otroligt bra. Ofta tycker jag författare lyckas med att antingen ge ett manligt eller ett kvinnligt perspektiv, men här är det båda. Både Bellas och Niklas känslor och reaktioner känns äkta, och även om jag har lust att ropa åt Bella ibland att ”men sluta nu, du är bra som du är” så tycker jag om dem bägge. Det enda jag har svårt för är Bellas alkoholkomsumtion, även om det så småningom till viss del får en förklaring.

Alla detaljer i Där du en gång gick stämmer, det är en perfekt nivå på beskrivningar av inredning, miljöer och annat för att göra det verkligt, utan att det blir för mycket. Det jag saknar är lite mer om Bellas jobb, beskrivningarna handlar mest om det som är utanför jobbet, och med tanke på att hon är framgångsrik i sitt yrke så hade jag velat veta mer om den sidan av Bella..

Jag tycker om miljöerna i Där du en gång gick. Även om mycket utspelas i Stockholm så tycker jag mest om bitarna i Vadstena och Linköping, där jag mer känner igen mig i detaljerna (inklusive huset som spelar en särskild roll!). Jag kommer att snegla extra på vissa delar av Linköping senare i sommar.

Där du en gång gick är en berättelse som går rakt in i hjärtat. Jag har läst Tusen bitar av samma författare, men har Dina färger var blå oläst. Så väntar jag ivrigt på nästa bok.

Betyg: 5-

Mer info:
Förlag: Norstedts
Sidor: 395
Betyg på Goodreads: 4,09 baserat på 11 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar
Utläst: 12 juli 2022

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.