Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi är inne på böcker från maj 2020 och från den månaden har jag några olästa. Sista inlägget får handla om ett helt bokpaket som kom överraskande från Harper Collins. Tredje delen i en serie av Inger Frimansson och två nyutgåvor av de två första böckerna i samma serie: God natt min älskade, Skuggan i vattnet och Fågelbarnet. Den första hade vi i hyllan, men den fick ersättas av den här utgåvan. Det är möjligt att jag läst första delen för många år sedan (den kom ut 1998), men jag tror jag måste börja från början i serien.

Så här beskrivs första delen:

Vem är egentligen Justine Dalvik? Kvinnan i det höga smala stenhuset vid Mälarens strand. Hon som vägrar sälja och tycks leva ett helt oberoende liv med stor förmögenhet. Och vad hände egentligen på den tragiska resan i den malaysiska djungeln? I Justines närhet tycks alltid skrämmande händelser utspela sig. Kanske finns svaren i hennes barndom och hennes uppgörelse med det förflutna blir en katastrof.