Eldsystrar av Susanne Boll

Handling från förlagets hemsida: Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.
Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är välldas, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.
I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint – allt det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på prov när hon försöker hitta Ayana – och hon inser att det handlar om liv eller dö

BokenEldsystrar av Susanne Boll kom ut i mars 2018.

Varför jag läste den: Jag ville läsa en hyllvärmare, och Susanne Bolls böcker har jag varit nyfiken på ett tag. Eldsystrar kom som en överraskning från förlaget 2018 och det är den första i en serie.

Vad jag tyckte om denEldsystrar är en spänningsroman som går väl in i den svenska deckargenren. Eldsystrar har en väl uppbyggd historia och även om den inte bjuder på så många överraskningar för en rutinerad deckarläsare så är den definitivt läsvärd. Jag gillar att den är förhållandevis tunn (under 300 sidor), och att Susanne Boll berättar på ett sätt som inte innehåller överflödiga utsvävningar, utan exakt så mycket som behövs.

För en första bok i en serie kan jag köpa mysteriet. Mer vill jag inte säga för att inte spoila. Jag tror jag hade upplevt Eldsystrar mer unik om jag hade läst den när den kom ut för fyra år sedan. Sedan dess har antalet svenska deckare ökat, och det har dykt upp historier av liknande (om än inte identisk) karaktär.

Susanne Boll är utbildad psykolog och det märks verkligen i historien. Huvudpersonen Vera Lilja är psykolog, och jag tycker delarna där hennes arbete med klienterna beskrivs, och där hon funderar och analyserar är mycket intressanta och verklighetstrogna. Jag tycker Vera Lilja är en intressant karaktär ur både ett professionellt och privat perspektiv. Att hon inte heller är purung gillar jag.

Jag kommer att vilja läsa mer om Vera Lilja, och del två står i hyllan sen tidigare.

Bloggat om boken har bl.a. Läsa & Lyssna, Boklysten, och Håkans hylla

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag: Bokfabriken
Sidor: 263
Betyg på Goodreads: 3,54 baserat på 76 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 17 juni 2022

4 kommentarer

  1. Jag har två av hennes böcker olästa i hyllan, varav en ena då är andra delen i den här serien. Det låter ju verkligen som något för mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.