En smakebit på søndag – Överlevaren

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Så har det infunnit sig lite sommarkänsla, med fantastiskt sommarväder tidigare i veckan, och bägge ”barnen” på plats så vi är fyra här hemma igen. Men jag jobbar på som vanligt, semestern kommer senare. Jag har varit hysteriskt trött och haft mycket huvudvärk, så det har inte blivit läst på kvällarna. Förrän på fredag kväll då det kändes lite bättre. Det innebar att jag läste ut Eldsystrar av Susanne Boll, och sen började jag på Överlevaren av Bethany Clift. Det är ur den jag hämtat smakbiten.

År 2020 hade vi fått höra att två meter var ett tryggt avstånd, men nu hade avståndet av sig själv ökat till tre eller till och med fyra. Kom man närmare än så blev folk tvärarga, skrek och flyttade sig snabbt därifrån. Den här gången tog folk inga risker. Alla bar munskydd av något slag; en del hade officiellt godkända masker, andra tog till gasmasker, dammskydd; till och med en stor snusnäsduk som svepts om mun och näsa var bättre än ingenting. De flesta hade nu skyddsdräkter mot biologisk krigföring, eller någonting hemgjort enligt mönster efter överdragskläder av plast – ja, till och med sopsäckar fick duga i värsta fall.

10 kommentarer

  1. Började på den men slutförde aldrig. Min lust att läsa dystopier tycks ha upphört, återstår att se hur länge det håller i sig. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.