Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi är inne på olästa böcker från februari 2020, och det är dags för den fjärde och sista. Då handlar det om att jag spontanköpte tre böcker på bokrean trots föresatser att inte köpa något… En av dem är oläst och det är Slutet av Mats Strandberg. Jag har läst och gillat andra böcker av Mats Strandberg, och Slutet hyllades verkligen på bloggar. Med tanke på att det här är en författare som skriver riktigt bra så har jag förväntningar på boken. Varför den är oläst fortfarande kan jag inte riktigt förklara på ett bra sätt… Kanske för att jag tror att det här också kan vara en jobbig bok som berör.

Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men du vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta.
Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer de att hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas?