Då var det dags att presentera april månads nya bokförvärv. Det har varit en månad med rätt stort inflöde av böcker. Några är lästa, men många ligger här och lockar till läsning fortfarande.

Först ut var en överraskning från Modernista: Lelo av Markus Grönholm. Det är en deckare och vad jag läst om den på nätet så tror jag det här kan vara en bok för mig.

I början av april var jag i Stockholm några dagar i jobbet. Efter jobbet en av dagarna så slank jag iväg till några bokhandlar. I Adlibris bokhandel har de ett frestande bord med engelska böcker och det fanns många som jag hade kunnat tänka mig att köpa. Men det blev tillsvidare tre stycken. Två hade jag redan läst om på Goodreads och markerat som ”Want to read”, en var helt ny. You Truly Assumed av Laila Sabreen är läst och recenserat. The Unhoneymooners av Christina Lauren och Golden Boys av Phil Stamper är fortfarande olästa.

När jag kom hem så låg det en efterlängtad bok och väntade på mig: Björnen sover av Emelie Schepp. Det är den sjunde delen i serien om Jana Berzelius, och den är läst och recenserad.

Tidigare under våren var jag med på bokprat arrangerat av Albert Bonniers förlag. Där presenterade de bl.a. Lektioner i kemi av Bonnie Garmus (Wahlström & Widstrand), som dök upp nu i april i posten. Den läste jag ut i torsdags, recension kommer.

På en och samma dag så landade det tre böcker. Vattnets sötma av Nathan Harris från Bookmark förlag har jag tackat ja till på mejl, så den står högt på läslistan.

Som kanske framgått så lyssnar jag mycket på country. Så när jag fick ett mejl från Bazar förlag om en bok om country (som också har en spellista på Spotify) så tackade jag ja. Nu kom Run Rose, Run av Dolly Parton och James Patterson. Dolly Parton är också en artist som jag beundrar. Nu får vi se om hon kan skriva också.

Den tredje boken var en överraskning från min mamma. En bok om böcker som hon läst och trodde skulle passa mig: Dolda gudar – en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkansson.

Böcker tycks dyka upp i omgångar (till brevbärarens förtjusning?). Två överraskningar landade samma dag. Damaskus av Iben Albinus från Modernista kände jag inte till innan men spänningsroman räcker för att jag ska bli nyfiken. Den tigande änkan av Sara Blædel från Polaris är den elfte delen i en serie jag har enstaka böcker i. Jag vill ju gärna läsa en serie från början, får se hur det blir med det.

En till överraskning var en bok från Polaris som jag inte hört talas om: Ostron i Prag av Richard Swartz.

Sist ut av de fysiska böckerna var en efterlängtad bok från Norsteds: Elden ska falna av Linda Ståhl. Den har jag redan börjat läsa.

Då var det slut med de fysiska böckerna. På mejl har det kommit några böcker (i PDF-format) från Modernista: Champanjekorkar och cateringkaos av Frida Gråsjö, Pastorsänkan av Karina Johansson och De brinnande männen av Will Schindler.