Även den här vårvintermånaden så har det flyttat in en hel del böcker till oss. I det här inlägget visar jag de som kommit till mig personligen.

Först ut bland de fysiska böckerna var en ny bok av Annika Sjögren: Släckta äro ljusen. Jag har lärt känna Annika via Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall och fick frågan om jag ville läsa hennes senaste. Det ville jag, och den står högt på läslistan. Det är en deckare som utspelar sig i Härnösand.

Från Polaris kom överraskande Hotel Portofino av J.P. Connell. Har just insett att den finns filmatiserad tillgänglig på SVT Play. Det ökade mitt intresse för att läsa den.

Ett efterlängtat recensionsexemplar kom från Norstedts: Onda drömmar av Anna Jansson. En deckare som är läst och recenserad.

Maken fyller år i mars och när jag beställde böcker åt honom så slank det med en bok till mig också som jag spanat in sen länge: Detransition, baby av Torrey Peters. Läst och recenserad. En mycket lärorik och intressant bok tyckte jag. Den fick följa med på en jobbresa.

När jag kom hem från den resan väntade det två böcker på mig från Polaris: David den mindre vises protokoll av Danny Wattin och Tvingad till tystnad av Linda Castillo. Linda Castillos bok är den första i en serie, och är en spänningsroman som kan vara något för mig.

Lite senare i månaden kom överraskande (igen) två böcker samma dag från Polaris (igen): Wagner av Gustaf Skördeman och Tre som såg av John Willander Lambrell. I bägge fallen så är det böcker i serier där jag har de tidigare böckerna stående olästa i hyllan.

Mot slutet av månaden dök det upp ännu en överraskning från Polaris: Är det nåt särskilt med dig? av Yvonne De Geer. En biografi som jag helt missat, och ska jag vara ärlig så känner jag inte till Yvonne De Geer heller. Men den låter intressant.

Samma dag kom ett mycket efterlängtat recensionsexemplar från Harper Collins. Mörkret under ytan av Gabriella Ullberg Westin, den åttonde delen i serien om Rokka. Jag har läst och gillat alla de tidigare delarna. Jag har precis börjat läsa den.

Sista dagen i månaden så kom en överraskning från Southside Stories: Djävulsvind av Ray Celestine. Det är den fjärde och sista delen i en serie, där jag läst den första (Yxmannen). Har inte bestämt mig om jag ska läsa vidare, och delarna i mitten av serien har jag inte.

Jag har inte alltid skrivit upp e-böcker bland inkomna böcker, då mitt minne ofta sviker i slutet av månaden. Men Modernista har börjat skicka böcker elektroniskt, i PDF-format, så jag tänkte ändå notera dem i det här inlägget. PDF är knepigt att läsa, det funkar inte på min läsplatta. Men det är ju trevligt att få ändå… Böckerna är Lelo av Markus Grönholm, Damaskus av Iben Albinus och Mannen på gatan av Trevor Wood. Ser ut som spännande böcker alla tre.

Jag undrar fortfarande när lästiden kommer?