Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är Blod (i titel, handling eller på omslag)

Min första tanke var ”huh”, men egentligen så borde det ju inte vara så, utan helt naturligt. Men vad gäller litteratur så innebär blod ofta att något dramatiskt har hänt. Eller att det är något magiskt och okänt, något som finns ”i blodet”. Här kommer tre böcker med blod i titeln som jag läst och gillat. Länk till min recension i titeln.

  1. Blodsmagi av Tessa Gratton. En ungdomsbok med blod och magi. Inte min vanliga genre, men jag tyckte den var läsvärd. Oerhört mycket blod var det i alla fall.
  2. Blod i dans av Gaard Sveen. Gard Sveen är en av mina favoritförfattare inom norsk krim, och jag tycker det är synd att inte fler böcker än hans första har översatts. Det här är den tredje delen i serien om Tommy Bergmann. En väldigt mörk bok.
  3. Blodlokan av Louise Boije af Gennäs. Den första boken i Motståndstrilogin. En välskriven bladvändare om konspirationer och vänskap. Hela trilogin rekommenderas.