En smakebit på søndag – Vi, de drunknade

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Även den här veckan har präglats av att jag varit hemma sjuk. Har växlat mellan att inte orka göra någonting, och att orka läsa. Jag hoppas det är på väg att vända nu. Igår så läste jag ut hyllvärmaren Truly Madly Guilty av Liane Moriarity. Jag brukar nästan alltid veta vad jag känner för för bok/genre när jag närmar mig slutet på en bok, men det gjorde jag inte den här gången. Efter en hel del vånda så föll valet på Vi, de drunknade av Carsten Jensen. Även det en hyllvärmare. På över 700 sidor. Vi får se om jag överskattat mig själv nu… Smakbiten är de första raderna i boken.

Laurids Madsen hade varit i himlen, men kom ned igen tack vare sina stövlar.
Han for inte så högt upp som till en masttopp, knappt upp till stortån på en fullriggare. Men han hade stått vi Paradisets port och sett Sankte Per, även om det vara var röven som Hinsidans väktare visade honom.
Laurids Madsen skulle ha varit död. Men döden ville inte ha honom, och därefter blev han som förbytt.

12 kommentarer

  1. Jeg har ikke lest Carsten Jensen, men skulle jeg begynne på han så ville jeg lest denne først. Den står på leselisten min, men ganske langt nede 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    Gillad av 1 person

  2. Oh, jag älskade denna bok! Läste den för tiotalet år sedan och senare har jag läst mer av författaren. Jag brukar inte gilla tegelstenar, men denna var så fängslande. Krya på dig och tack för påminnelsen

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.