Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger. Ibland vikarierar Lesekunst och smakbitarna hittas där.

Första delen av veckan var jag på resande fot i jobbet, och då blev det inte mycket läst. När jag kom hem blev jag sjuk och förutom att stirra upp i taket var det enda jag orkade att läsa. Så det blev en riktig rusch i läsandet. Igår plockade jag upp en ny bok, som jag köpte på rean: Offermakaren av Viveca Sten. Det är första delen i en serie som utspelar sig i Åre. Smakbiten kommer från början av boken.

Åre är en liten station, med bara tre utredare och sju poliser i yttre tjänst när de är fullt bemannade. Själv tillhör han formellt Östersund, även om han sitter ett par dagar i Åre.
Daniel startar bilen och undrar om det varit mycket liv på byn under natten.
Förmodligen inte, det blir nog värre på torsdag, natten till lucia, då skolungdomarna festar loss. Fast så länge det är ortens tonåringar som röjer brukar situationen sällan urarta. Det är turisterna som håller hans kollegor sysselsatta.