The Books and Life Tag

Dags för en tag. Hittad hos Vargnatts bokhylla.

1. On a scale of 1 to 10, 1 being a normal person and 10 being the late Harold Bloom, how much are books and reading a part of your life?

Precis som Vargnatts bokhylla fick jag googla. Harold Bloom var tydligen en litteraturvetare som skrev många böcker. Jag är varken litteraturvetare eller skriver, men litteratur och läsande är en stor del av min personlighet och mitt liv. Jag lägger mig på en 8:a.

2. Where does your personal library stand right now in relation to the rest of your life? Do you have more books now than you ever have? Fewer? How has your library changed?

Jag har fler böcker nu än någonsin, eftersom jag gjort mig av med väldigt få böcker. Visserligen så har en del av mina barn- och ungdomsböcker försvunnit till andra, men jag tror inte det kompenserar alla böcker jag har fått de senaste åren. Det är betydligt mer litteratur på svenska (jämfört med engelska) än för 10 år sedan. Och mer nutida litteratur också.

3. Take a mental step back and ask yourself: what is the most likely first bookish impression a newcomer would have in your home?

”Herregud så många bokhyllor ni har!”

4. How often (if ever, gulp) do you clean or re-organize your books?

Omorganiserar gör vi nästan jämt. Varje gång vi ska klämma in nya böcker i hyllan… Större omorganisationer då och då, och då blir det också lite grundligare städning.

5. On average, how many books do you acquire in a given week?

Om man räknar i recensionsexemplar och slår ut även presenter och sådant på längre tid så skulle jag säga att det blir 3-4 böcker per vecka.

6. What song is your current ear-worm?

Sång? Hur kom det in i en boktag? Det varierar nog från dag till dag. I mellotider kan det bli någon låt därifrån. Dolly Parton har kommit med en ny skiva som är kopplad till en bok som hon och James Pattersson skrivit, så den lyssnar jag på den här veckan.

7. What percentage of your self-control do you retain in a well-stocked bookshop?

Det varierar mycket. Talar vi bokhandel i USA eller London så är självbehärskningen noll. På semestern är det också lägre självbehärskning. Annars så köper jag långt ifrån alltid böcker när jag går i bokhandel numera.

8. Do you ever feel the need to take a break from books? If so, what form does it take?

Enstaka dagar kan det bli så. Ofta om vi har något specifikt vi ska göra, hälsa på vänner t.ex., eller om det är mycket jobb. Om vi talar avslappning så blir det kanske någon TV-serie istället för att läsa.

9. When you meet a new person, how long does it take you to bring up books?

Beror helt på situationen. I jobb nästan aldrig. Privat beror det på personen. Ibland så vet de om att jag bokbloggar, och då kommer det upp snart.

10. Have you given any thought/made any provisions for your personal library after you croak?

Nej inget specifikt.

11. Are you known among your friends & loved ones for your weird and probably unhealthy relationship with books?

Ja absolut. Familj, vänner, kollegor. De flesta i min familj delar mitt intresse dessutom.

3 kommentarer

  1. Jag var helt säker på att jag hade gjort denna, men den ligger bara sparad för framtida bruk. Inga överraskande eller chockerande svar här 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.