Handling från förlagets hemsidaDev Deshpande has always believed in fairy tales. So it’s no wonder then that he’s spent his career crafting them on the long-running reality dating show Ever After. As the most successful producer in the franchise’s history, Dev always scripts the perfect love story for his contestants, even as his own love life crashes and burns. But then the show casts disgraced tech wunderkind Charlie Winshaw as its star.
Charlie is far from the romantic Prince Charming Ever After expects. He doesn’t believe in true love, and only agreed to the show as a last-ditch effort to rehabilitate his image. In front of the cameras, he’s a stiff, anxious mess with no idea how to date twenty women on national television. Behind the scenes, he’s cold, awkward, and emotionally closed-off.
As Dev fights to get Charlie to connect with the contestants on a whirlwind, worldwide tour, they begin to open up to each other, and Charlie realizes he has better chemistry with Dev than with any of his female co-stars. But even reality TV has a script, and in order to find to happily ever after, they’ll have to reconsider whose love story gets told.

Boken: The Charm Offensive av Alison Cochrun kom ut i september 2021.

Varför jag läste den: Jag önskade mig The Charm Offensive och fick den i födelsedagspresent. Ganska snart efter det så valde jag att läsa den.

Vad jag tyckte om denThe Charm Offensive är en charmig romance med en fin ton. Jag gillar romance med karaktärer som är ärliga och bryr sig om andra människor, och jag gillar romance som har karaktärer med utmaningar som gör dem realistiska. Det är fallet med The Charm Offensive. Ett plus är om författaren också använder romance för att lyfta samhällsproblem, vilket Alison Cochrun gör. The Charm Offensive handlar mycket om samhällets och individernas reaktion på psykisk ohälsa och tvångssyndrom.

Jag gillar båda huvudkaraktärerna i The Charm Offensive och det är nog mycket tack vare att man som läsare får bägges POV. I grunden är bägge omtänksamma personer, och bägge behöver de en partner som är omtänksam. Det är fint att läsa om hur de försöker lyssna på den andra, försöker vara ärliga (för första gången) samtidigt som de bägge kämpar med sina hälsa och identitet.

The Charm Offensive utspelar sig inom ramen för ett program som liknar The Bachelor. Sådana program har noll lockelse för mig, och jag har aldrig sett något program av den typen. Men som arena för en romance fungerar det oväntat bra. Jag gillar också vändningen det tar på slutet, även om det är väldigt orealistiskt. För det är fint och gulligt som man kan behöva ibland. Ibland får jag hejda mig för att inte börja googla på just den här dokusåpan. Artisten Leland Barlow som har en betydelse trodde jag faktiskt fanns på riktigt….

Efter att jag hade läst klart The Charm Offensive ser jag att den fått en del kritik för hur slarvigt den tecknar Dev som en person med indiskt ursprung. Jag måste säga att jag knappt noterade att han hade det, och det kanske var orealistiskt att historien påverkas så lite av det? Jag märkte också mot slutet att jag inte hade tänkt på en del fysiska drag hos huvudpersonerna, som exempelvis deras längd, jag såg helt andra fysiska drag framför mig.

Jag kan definitivt tänka mig att läsa mer av Alison Cochrun.

Bloggat om den har Bokprinsessorna

Betyg: 4+

Mer info:
Förlag: Simon and Schuster
Sidor: 354
Betyg på Goodreads: 4,29 baserat på 16 010 betyg
Hur jag fick tag på den: Födelsedagspresent.
Utläst: 30 januari 2022