I Wish You All the Best av Mason Deaver

Handling från Goodreads: When Ben De Backer comes out to their parents as nonbinary, they’re thrown out of their house and forced to move in with their estranged older sister, Hannah, and her husband, Thomas, whom Ben has never even met. Struggling with an anxiety disorder compounded by their parents’ rejection, they come out only to Hannah, Thomas, and their therapist and try to keep a low profile in a new school.
But Ben’s attempts to survive the last half of senior year unnoticed are thwarted when Nathan Allan, a funny and charismatic student, decides to take Ben under his wing. As Ben and Nathan’s friendship grows, their feelings for each other begin to change, and what started as a disastrous turn of events looks like it might just be a chance to start a happier new life.

Boken: I Wish You All the Best av Mason Deaver kom ut i maj 2019.

Varför jag läste den: Jag såg in I Wish You All the Best i en bokhandel i Stockholm och blev nyfiken på den Nu hade jag önskat mig boken i julklapp, och fick den. Det blev den fjärde av mina julklappsböcker som jag läste.

Vad jag tyckte om den: I Wish You All the Best är en fin och berörande berättelse om att hitta sig själv och att respektera andra människor. Jag slukades upp av historien om Ben, och den berörde mig. Mycket berodde det på hur karaktären Ben tecknas, och hur väl hans kamp att komma tillrätta med sig själv, att få självkänsla, beskrivs. Det är en viktig berättelse om såväl psykisk ohälsa som att förstå att ens identitet inte accepteras. Jag blev tårögd av vissa stycken, medan jag smålog åt andra. Ett viktigt budskap är att om inte ens närmaste kan stötta, kan man hitta vänner som kan bli det stöd man behöver.

När jag först såg I Wish You All the Best så fastnade jag för att huvudpersonen var icke-binär. Jag vill läsa mer HBQTi+litteratur och vill lära mig mer om hur det är att vara icke-binär. I ärlighetens namn så trodde jag också att det var romance, men jag upplever inte det som att I Wish You All the Best är romance, även om det finns romantiska inslag. Det handlar mycket mer om vänskap, och hur man vet att det är ärlig vänskap. Jag tyckte mycket om hur Ben och Nathan försöker förstå och lära känna varandra, och hur de lockar fram bra saker hos varandra. Deras jargong var charmig. Familjen spelar också stor roll, man kan säga att det är centrum för berättelsen. Jag blir upprörd av beskrivningarna av Bens föräldrar, hur mycket man än kan leta orsaker till deras beteenden. Relationen med systern är väl beskriven.

Jag gillade hur Mason Deaver sakta låter oss lära känna Ben, och det som man tror i början är enkelt visar sig ha flera bottnar. Utan att göra tidshopp så får man indirekt veta saker som utspelat sig innan boken börjar. Språkligt flyter berättelsen – I Wish You All the Best är lättläst, och jag läste ut den på en dag.

Efter att jag läst ut boken så tittar jag på nätet för att hitta information, och läser då att författaren, Mason Deaver är icke-binär. Det gör mig glad att hen skriver en delvis självupplevd bok (om jag förstått det rätt). Jag vill definitivt läsa mer av Mason Deaver. I Wish You All the Best är en viktig bok. Läs den.

Betyg: 5-

Mer info:
Förlag: Push
Sidor: 325
Betyg på Goodreads: 4,19 baserat på 27 586 betyg
Hur jag fick tag på den: Julklapp 2021.
Utläst: 5 januari 2022

9 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.