Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Veckans tema är Mamma, pappa, barn

Hm, det ska bli intressant att se hur ni andra tolkar det här temat! För mig blir det en koppling till en ”kärnfamilj” och det känns som om det inte är många sådana böcker jag läser. Men som vanligt har man en stor frihet i tolkningen. Den första boken var så klart den första jag tänkte på:

  1. Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen. Det är den andra boken i Hammarbyserien. En serie jag starkt kan rekommendera för er som gillar deckare.
  2. Berätta aldrig det här av Frida Boisen är en självbiografisk bok som berörde mig starkt. I fokus står Fridas mamma, men det rör sig mycket om relationerna mellan mamman, pappan och barnet (Frida).
  3. Ingenbarnsland av Eija Hetekivi Olsson. Den första i en trilogi om Miira som växer upp i Gårdsten med finska föräldrar. Hennes pappa jobbar på Volvo, hennes mamma städar men Miira vill något annat.