Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Smakbitarna hittar man hos Astrid Terese på bloggen Betraktninger.

Sista dagen på ledigheten, och trots att det varit en lång ledighet så skulle jag gärna fortsätta vara ledig ett tag till. Läsningen har flutit på bra så här i inledningen av det nya året. Jag började läsa Susanne Fellbrinks nya bok Än brinner lågan i fredags och trodde det skulle bli helgens bok, men jag läste ut den redan på fredagen… Så igår började jag på en hyllvärmare, som jag inte kan förstå varför den blivit stående: Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid. Jag har läst två andra böcker av henne som jag gillat, och hittills gillar jag den här också.

Så jag ställer frågan så att hon kan berätta bara precis så mycket, eller så lite, som hon har lust med. ”Vem var ditt livs stora kärlek?”
Evelyn tittar mig rakt i ögonen, och jag förstår att hon behöver en liten knuff till.
”Det är okej, Evelyn. Verkligen.”
Det är en stor grej. Men det är ändå okej. Saker och ting är ganska annorlunda nu jämfört med hur det var på den tiden. Även om det inte är helt lugnt nu heller, måste jag medge.
Men ändå.
Hon kan säga det.
Hon kan säga det till mig.
Hon kan öppna sig. Nu. Här.